Applikationsingenjör till Parker Hannifin i Göteborg

Publicerad:
2018-03-02
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Specialist
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201092354
Sista ansökningsdag:
2018-05-02
Kontakt:
Kristina Larsson Djokovic
Telefonnummer:
0705-706679
Parker är verksamma i Sverige sedan nästan 40 år och tillhandahåller produkter och tjänster till svenska tillverkningsindustrin.

Vi erbjuder ett bredare urval av produkter än någon annan tillverkare för att möta våra kunders behov inom rörelse och styrteknik.
Som stöd för detta val, har vi vår expertis inom nio olika huvudtekniker: hydraulik, pneumatik, elektromekanik, filtrering, processkontroll, vätska och gas kontroll, försegling och avskärmning, klimatkontroll och flygindustri.


Parker har verksamhet i 55 länder världen över. Parker Sverige har omkring 1000 anställda.

Till vår enhet i Mölnlycke där utveckling sker av styrelektronik och programvaror, främst för entreprenadmaskiner, söker vi nu en kommunikativ och teknisk meriterad applikationsingenjör. Rekryteringen är för marknadsteamet som idag består av 4 personer. Huvudfokus för tjänsten kommer att vara att ingå som en viktig del i vår marknadsorganisation och arbeta med vårt IQAN styrsystem och ge teknisk support och säljstöd till våra kunder.

Personen som vi söker kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att bistå både interna och externa kunder med teknisk expertis och support. Du kommer även att ha ett tätt samarbete med produktutvecklingen samt med andra Parker enheter både i Sverige och globalt.

Om rollen

 • Tillhandahålla teknisk support rörande IQAN-produkter till både interna och externa kunder.
 • Som en del av ingenjörsteamet kommer du genom Parkers olika kommunikationsvägar att stödja kunder med produktkunskap och teknisk support.
 • Leda den tekniska dialogen i mötet med våra kunder och tillsammans med Parkers säljteam.
Vi tror att du är:

 • En projektledare med god förmåga att leda och driva ditt produktområde framåt.
 • En mycket kommunikativ person som trivs med täta kundkontakter.
 • En positiv kraft om trivs med att bygga kundrelation och intresserad av tekniken vi arbetar med.
 • En relationsbyggare med god initiativförmåga.

Vi tror att du har:

 • Ett stort teknikintresse där du lätt fångar upp tekniknyheter och kan förklarar detta för andra på ett lättförståeligt sätt. 
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, och gärna ett tredje språk.
 • En för arbetet relevant utbildning från högskola/universitet inom Mekatronik, Automation, Elektronik eller motsvarande.
 • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbete i närliggande bransch.
 • Möjlighet att resa på regelbunden basis, ca 5 dagar/ månad.
Har du kunskap om digitala styrsystem så ses det som meriterande.

Ansök nu!
I den här rekryteringen samarbetar Parker Hannifin med Dfind IT, rekryteringen innebär att du blir anställd direkt av Parker Hannifin. Vi utvärderar kandidater löpande så sök rollen redan idag. För oss, liksom för Parker Hannfin, är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vid frågor kring rollen eller processen, vänd dig till rekryteringskonsult Kristina Larsson Djokovic (0705-706679 / kristina.larsson@dfind.se)

Ort: Mölnlycke
Uppdragsgivare: Parker Hannifin
Omfattning:
Heltid
Start: Omgående