Applikationsspecialist

Publicerad:
2018-12-07
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Övrigt
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201188676
Sista ansökningsdag:
2018-12-17
Kontakt:
Mari Larsson
Applikationsspecialist SAP ECC (SD)

Gillar du, som vi, att arbeta verksamhetsnära med processutveckling från start till mål, via korta beslutsvägar för att snabbt komma till resultat som ger verksamhetsnytta. Då gillar du oss!

Om företaget

Tibnor AB är Nordens största stål- och metalldistributör och verksam med att hjälpa Nordens stora industrikunder med deras behov av material och tjänster inom logistik och verkstadsproduktion. Tibnor finns representerade i 7 länder samt ett flertal dotterbolag i Sverige och ingår inom SSAB koncernen, ett förhållande som skapar stabilitet och utvecklingsmöjligheter.

Efter drygt 20 års erfarenhet av process effektivisering inom SAP ECC, är vi inne i en expansiv fas vad det gäller IT/digitalisering och vidareutveckling av vårt systemlandskap. Vi behöver nu bli flera inom IT för att hinna med och vi tror mycket på att nya verktyg, ex vis ”SAP C4 Hana - Cloud”, bättre ska kunna hjälpa oss med de krav som våra intressenter ställer på oss.

IT teamet består av 10 kompetenta kollegor med placering på flera orter i Sverige och Finland. Vår vardag pendlar mellan strategisk och operativ nivå. Vi är ett stabilt team med mycket erfarenhet kring våra interna processer och vår organisation.

Om rollen
I din nya utmaning hos oss kommer du att medverka till vidareutveckling av våra processer inom ”försäljning och logistik” samt som stöd vid implementering. En av våra utmaningar är att säkerställa process-användbarhet inom hela koncernen, där du kommer att vara bryggan mellan IT och verksamhet och hjälpa till att översätta verksamhetens behov till funktionella lösningar. En annan viktig uppgift är att följa IT-branschens innovation och tolka dessa till möjligheter och utmaningar ur ett verksamhets- och applikationsperspektiv.

I vår roll arbetar vi med alla faser inom utveckling. Allt från att bereda och presentera idéer/förstudier, till att driva/medverka i utvecklingsprojekt för att avslutningsvis, i många fall, säkerställa implementation av förbättrade processer. Då antalet system ökar, skärps också kraven på integration- och systemtester för att bibehålla vår höga tillgänglighet.

Din profil
Förutom ett systemintresse och generell IT-kunskap baserad på erfarenhet, krävs djupa (>5år) kunskaper inom SAP ECC (SD). Teoretiskt vill vi att du har en relevant akademisk utbildning och att du är duktig på engelska och svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du är framåt, nyfiken och analytisk med en förmåga att se helheten. Som person är du ödmjuk och en god lyssnare. Du kan arbeta självständigt, forma din egen vardag och samtidigt ha tillhörighet till vårt IT-team.

Ort: Solna eller Köping/Eskilstuna. Primärt vill vi förstärka i Solna eller Köping/Eskilstuna, men för rätt kandidat kan också annan Tibnor ort vara ett alternativ.

Uppdragsgivare: Tibnor AB

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta mari.larsson@dfind.se

Ansök till tjänsten via www.dfind.se/it. Vi arbetar löpande med urvalet och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, senast den 16 december 2018.