Chef IT Sourcing & Vendor Management till VUIT ICA Sverige AB i Stockholms län

Publicerad:
2017-04-27
Ort:
Stockholms län
Kategori:
Ledning
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201049467
Kontakt:
Oscar Nordström
Chef IT Sourcing & Vendor Management till

Verksamhetsutveckling & IT på ICA Sverige
ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

ICA Sverige är en del av ICA Gruppen och den ledande dagligvaruaktören i Sverige. ICA Sverige driver verksamheten tillsammans med fria ICA-handlare som var och en äger sin egen butik och på så sätt kan möta kunderna genom lokalt anpassade koncept och erbjudanden.

VUIT (Verksamhetsutveckling och IT) ansvarar för verksamhetsutveckling och IT inom ICA Sverige. VUITs uppdrag är att utveckla verksamheten genom arbetssätt, processer och system/applikationer men också genom att säkra en stabil och kostnadseffektiv IT-drift. VUIT är en proaktiv partner till verksamheten och verkar för helhetstänk, långsiktighet och tvärfunktionell effektivitet, både gällande verksamhetsprocesser och IT-lösningar. Med utgångspunkt i ICA-Gruppens och ICA Sveriges strategier ansvarar VUIT för en utvecklingsplan som är förankrad i såväl verksamhet som i arkitekturell målbild.

Arbetsuppgifter
Som Chef IT Sourcing & Vendor Management leder du en grupp på fem medarbetare, erfarna specialister inom detta område. Tillsammans har ni ett ansvar för att supporta VUITs funktioner inom all IT Sourcing inom ICA Sverige, att säkra samarbete med och styrning av ICA Sveriges leverantörer samt att arbeta för optimering av våra avtal inom IT.

I din roll kommer du och gruppen att samarbeta med samtliga funktioner inom Verksamhetsutveckling och IT samt med alla övriga expertisfunktioner som är involverade i Sourcing och Vendor Management, såsom IT-säkerhet, Juridik. Dessutom föra dialog och förhandla med externa leverantörer där kommunikation sker på både svenska och engelska. Gruppen stöttar avtalsägarna och är drivande i avtalsframtagning från start till mål samt genom hela avtalslivscykeln.

I ditt ledarskap av gruppen får du god nytta av din erfarenhet av att se nyttan i varje individs kunskap och erfarenhet och din förmåga att utveckla andra till att bli sitt ”bästa jag”.

Din Profil
Vi söker dig som har god erfarenhet av IT-sourcing, IT-avtal, leverantörsstyrning/-uppföljning samt avtalsprojektledning inom området applikationsutveckling och -förvaltning.

I grunden har du universitetsexamen samt djup kunskap inom IT-avtal, leverantörsstyrning, förhandling och IT Sourcing. Du har också en orientering i nyare arbetssätt inom IT samt hur IT-sourcing bör utvecklas framöver för att stötta affären optimalt över tid.

Du har erfarenheter och en god förmåga i att arbeta i en stor organisation, där du och din grupp förhåller sig till ett flertal intressenter och till olika typer av leveransformer och utvecklingsmodeller. Du har god förmåga att upprätthålla och vårda relationer med interna och externa kontakter samt ständigt leta efter förbättringsmöjligheter att implementera i våra leverantörsavtal, relationer och processer.

Det är dessutom viktigt att du är en ledare med hög förmåga att leda och utveckla medarbetare. Gruppen och funktionen är under utveckling och vi söker dig som vill och kan driva förändring, främja självgående och bidra till en målstyrd organisation.

Vi tror att du har mer än 10 års kvalificerad erfarenhet från branschen och att du har verkat som senior ledare under några år.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i denna roll bör du vara självgående och drivande, ha god förmåga att navigera i en målstyrd verksamhet samt ta eget ansvar och initiativ till lösningar inom givna ramverk. Du bör dessutom vara affärsmässig och förtroendeingivande i ditt sätt samt ha god förmåga till att bygga långsiktigt hållbara relationer. God struktur i kombination med hög pedagogisk förmåga är också viktigt.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Ansök om tjänsten via www.dfind.se/it/. Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström, oscar.nordstrom@dfind.se, 072 554 22 82. Vi välkomnar din ansökan (CV och personligt brev) så snart som möjligt dock senast 2017-05-28.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.