Chef Utvecklingsteamet Head of R&D

Publicerad:
2018-12-06
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201187237
Sista ansökningsdag:
2018-12-31
Kontakt:
Oscar Nordström
Telefonnummer:
072 554 22 82
Axiell Media söker chef för utvecklingsteamet, Head of R&D
Axiell Media är den ledande distributören av e-böcker och ljudböcker i Skandinavien. Genom våra system distribuerar nästan 1000 skandinaviska förlag till kommersiella marknadsplatser som internetbutiker och abonnemangstjänster samt till bibliotek och skolor. Axiell Media grundades 2000 och är ett innovativt kunskapsföretag inom teknik och affärsmodeller för publicering, distribution och användning av e- och ljudböcker, såsom e-medialäsare och appar. Vi erbjuder en rad tjänster till våra leverantörer och kunder inom detta område (https://www.axiellmedia.com). Axiell Media är sedan 2015 en del av Axiell Group, en ledande global mjukvaruleverantör inom kultursektorn, som erbjuder lösningar för museer, arkiv, bibliotek och skolor (https://www.axiell.com/).

Axiell Media söker nu en chef för utvecklingsteamet
Vi letar efter en driven och lösningsorienterad forsknings- och utvecklingschef till Axiell Medias team på vårt kontor i centrala Stockholm. Du kommer att spela en ledande roll för att säkerställa att vi på Axiell Media uppfyller våra mål för kontinuerlig utveckling av nya och nuvarande lösningar samt för att leda och coacha ditt team.

Vi tror att du har en systemutvecklingsbakgrund med starka ledaregenskaper och kan inspirera och motivera ett kunnigt team. Du delar vår tro på att arbeta nära kund och kommer att spela en viktig roll för att vi levererar enligt våra kunders förväntningar och för att våra lösningar genomsyras av ett långsiktigt tänkande när det gäller både teknik och affär. Du gillar att kommunicera och samarbeta med kollegor i Axiell och med kunder. Du är kunnig och uppdaterar kontinuerligt din förståelse för ny teknik och trender. Du är en engagerad, tålmodig och ansvarsfull lagspelare som är redo för en ny utmaning och trivs i en snabbrörlig miljö.

Kvalifikationer:
- Utbildning i datavetenskap eller motsvarande

- 5+ års erfarenhet av systemutveckling

- 3-5 års erfarenhet av att leda team med beprövade ledaregenskaper

- Omfattande kunskap i webb / databas i Microsoft / .Net-miljö, REST, SQL-server

- Erfarenhet av produkt-/tjänsteutveckling med agila metoder

- Goda projektledningskunskaper och erfarenhet inom design och leverans av product/service roadmaps

- Erfarenhet av och / eller intresse för en kundnära roll

- Flytande tal och skrift svenska och engelska

Det är meriterande med erfarenhet av:

- Mediastreaming, mobil app utveckling (IoS), Angular / TypeScript.

- Arbeta med moln SAAS, Azure och Microservice arkitekturer.

- God förståelse för MVC, javascript, HTML, CSS.

I Axiell Media leder du ett team av kvalificerade utvecklare, och får jobba nära kunder i Norden. Du kommer att arbeta i ett spännande och innovativt marknadssegment med stor potential att hjälpa kunden lyckas med digital transformation. Du kommer att delta i Axiell Medias expansion och affärsutveckling tillsammans med engagerade kollegor. Du blir en del av Axiell Media Management Team och rapporterar till VD. Du blir också en del av nätverket i Axiell Groups globala utvecklingsteam som leds av Axiell CTO.

Detta är en fast heltidsanställning, baserad i centrala Stockholm. Vänligen ansök via www.dfind.se/it med CV och personligt brev senast 2018-12-31. Vi kommer att intervjua löpande. Om du har frågor, tveka inte att kontakta Eva Houltzén, VD, +46706902267 eller Rekryteringskonsult Oscar Nordström på +46 72 554 22 82 eller oscar.nordstrom@dfind.se