DBA (MySQL) till Etraveli

Publicerad:
2018-11-08
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Teknik
Specialisering:
Databasadministratör
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201183786
Sista ansökningsdag:
2019-01-01
Kontakt:
Sara Zinad
Telefonnummer:
0733434306
Etraveli Technology söker nu en MySQL databasadministratör som vill vara med på resan mot att bli världens främsta aktör i onlineresebranschen!

Vår huvudsakliga affärsidé, att sälja flygbiljetter online till slutkund, möjliggörs av ett egenutvecklat bokningssystem som har kapacitet att hantera stora volymer bokningar och som besöks dagligen av hundratusentals kunder från hela världen. Volymen besökare och antalet alternativ på resor ställer höga krav på prestanda, skalbarhet och snabbfotad utveckling gentemot affär.

Vårt system är det som möjliggjort en resa från en lokal aktör i Norden till att 2018 vara en global onlinereseaktör i 47 länder med totalt 12 egna varumärken och ca 7 miljoner kunder årligen. Vi är övertygade om att fokus på ny kunskap och rätt medarbetare är avgörande för att förverkliga vår vision: att skapa världens mest konkurrenskraftiga onlineresebyrå.

Kvalifikationer
Vi söker nu en förstärkning till vårt databasteam. Vår huvudsakliga databasmiljö är baserad på MySQL och ligger på Linux.

Du bör ha god erfarenhet av att hantera MySQL i stora produktionsmiljöer med High Availability (HA).

Du bör även ha erfarenhet av:

  • Disaster Recovery (DR).
  • Skriptprogrammering
  • Linux
  • SQL
  • goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Vi ser gärna att du dessutom behärskar SQL Server då vi även har dessa databaser inom företaget.

Det är meriterande om du dessutom behärskar:

  • LVM Snapshots
  • Hadoop
  • Övervakningssystem
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hur vi jobbar
Vi arbetar i en grupp som har det övergripande ansvaret för hela företagets produktionsmiljö. Det dagliga arbetet består oftast av att jobba med förändringar initierade av våra utvecklare, planera och ta höjd för framtiden, samt att rätta till fel som uppkommer.

Det är högt i tak och val av teknologier och process är något som teamen själva har stort ansvar kring.

Vi strävar mot att arbeta i små självstyrande team, med täta releaser. När det gäller arbetsmetod är agilt tankesätt överordnat processer och styrning. Teamet styr själva över sin arbetsprocess, vilket innebär ansvarstagande och stor möjlighet att påverka.

Gemensamt för alla är att vi arbetar mot ett testdrivet tänk och har en vision kring continuous delivery. Vi har regelbundet Hackers Friday och Hackatons, där teamen själva får arbeta med research and innovation, samt icke-planerade veckor för teamnära arbete kring verktyg och tekniska förbättringar. Vi har en utmanande uppgift i att hela tiden anpassa oss till en snabbrörlig omvärld och problemställningen vi utmanas av kräver både kreativitet och hög teknisk nivå.

Vårt erbjudande
Vi håller till i fräscha lokaler mitt i centrala Göteborg. Vårt kontor består av ett glatt och öppet gäng på cirka 70 personer, alla med olika spetskompetenser och personligheter. Vi tror att det är just olikheterna som gör oss till ett bra team, fast ambitionen är gemensam – vi strävar efter samma mål, brinner för det vi gör och jobbar hårt i ett högt tempo.

Vi satsar mycket på utbildning och har allt ifrån interna Open Source-projekt till bokcirklar och egenstudier. Konferenser åker vi på, och meetups hostar vi, antingen själva eller med partners. Vi är också aktiva inom en rad olika verktygs-communities som Atlassian User Group och React JS.