Drifttekniker till Livsmedelsverket i Uppsala

Publicerad:
2018-07-18
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160469
Sista ansökningsdag:
2018-08-20
Kontakt:
Fredrik Svensson
Är du intresserad av IT-drift och redo för nästa steg i din IT-karriär? Är du en noggrann, självgående och drivande person som gillar att skapa en stabil och effektiv driftmiljö? Vill du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan? Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas där vi säker fler kollegor till IT-avdelningen inom olika roller. Låter detta intressant? Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket? Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt digitaliseringsskede och har nu behov av att förstärka vår driftavdelning med en ny IT-tekniker för att ta hand och utveckla vår driftmiljö och arbetssätt.

Vi har högdelaktig och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss

Vi erbjuder dig en spännande och bred roll i ett mindre driftteam där du har stora möjlighet att tillsammans med dina kollegor forma din arbetsdag. IS-avdelningen består av fyra team som bl.a. ansvarar för drift och support samt utveckling av Livsmedelsverkets IT-miljö. Inom drift och utveckling är vi idag 19 personer samt konsulter.

I rollen som drifttekniker jobbar du med server och driftteknik där du installerar, driftar, managerar, patchar och förbättrar system och applikationer för att uppnå bra prestanda, effektivitet, säkerhet och stabilitet i systemen. Du ansvarar för felsökning, avgränsning och analys av olika tekniska ärenden.

Rollen innebär även en kontakt och samarbete internt och externt. Rollen ställer krav på både dina tekniska samt kommunikativa färdigheter. Du ingår i ett mindre team med god sammanhållning som har ett nära samarbete.

Vem är du?
Vi söker dig med några års erfarenhet i närtid som system- eller drifttekniker på avancerad nivå i en Microsoftmiljö. Du är noggrann, lösningsorienterad och självgående och du gillar att ta eget ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som vet vad det innebär att arbeta i ett driftteam där vi delar ansvar för både stort och smått. Vi uppskattar om du trivs med att tänka framåt och har en vilja att förbättra, utveckla och optimera både den tekniska miljön och teamets arbetssätt. Som person är du serviceinriktad och har hög social kompetens. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som kan komma att spela en avgörande roll vid tillsättningen.

Om du känner igen dig i några av nedanstående punkter så kan du vara den vi söker:

  • Erfarenhet av SQL-server och SharePoint
  • Har kunskaper i Active Directory
  • Har förståelse för säkerhet när det gäller konton, grupper, rättigheter m.m.
  • Har förmåga att följa framtagna riktlinjer och rutiner för teknisk plattform och arkitektur.
  • Har kunskaper om Windows Server
  • Erfarenhet av automatisering och/eller systemövervakning.
  • Kunskaper i Skype
  • Kunskap i system center configuration manager (SCCM)
  • Erfarenhet av storage och virtuella miljöer
Ort: Uppsala

Sista ansökningsdag: 2018-08-20

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontakt:
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT och har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Svensson på 0733-57 00 71.

OBS! Välkommen med din ansökan på livsmedelsverket.se/lediga jobb