Förvaltningsledare BI till Göteborg Energi

Publicerad:
2018-12-19
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Business Intelligence Consultant
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201187491
Sista ansökningsdag:
2019-01-19
Kontakt:
Pietro Mattei
Vill du bli en nyckelperson i arbetet med att öka datadrivet beslutsfattande och dataanalys inom Göteborg Energi? Vill du vara med i arbetet mot ett hållbart Göteborg? Då kan detta vara en möjlighet och utmaning som passar just dig!

Rollen
Vi söker en förvaltningsledare till IT-avdelningen till en spännande och varierande roll som fokuserar på Business Intelligence. Du samarbetar tight med verksamhetens förvaltningsledare för att identifiera behov och visa på möjligheter med BI verksamheten men även koordinera, prioritera, besluta samt planera utvecklingsaktiviteter.

Du kommer vara drivande i flera frågor och ansvarar för det operativa arbetet i BI teamet som består av interna och externa resurser, att öka användningen av data för beslutfattande samt att fram lösningsförslag från verksamhetens analytiska utvecklingsbehov. Att hålla dig ajour kring marknaden och dess nya tekniker, metoder och lösningar är en viktig del i ditt arbete för att realisera ett modernt och välfungerande analyticsstöd.

Detta är en ledande roll där du kommer att lyckas om du har en bakgrund som Förvaltningsledare eller om du kommer ifrån en BI roll. Du kommer att stöta på tekniker som Oracle och Microsoft BI. Du kommer se verksamhetens helhet i denna strategiska position och vara en viktig del och kunna skapa samhällsnytta.

Vi ser att du har:

 • Högskoleexamen inom IT/systemvetenskap (120 p, 180 HP) eller erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.
 • Erfarenhet av projektledning eller förvaltningsledning.
 • Erfarenhet av BI –
  Begrepps och informationsmodeller
  Oracle och/eller Microsoft BI
 • Erfarenhet av att köpa tjänster molntjänster
 • Erfarenhet av ITIL och Pm3
 • Erfarenhet från energibranschen är meriterande
Personliga egenskaper:

 • Nyfikenhet, struktur och är systematisk
 • God förmåga att samarbeta och engagera
 • Hitta lösningar och åstadkomma resultat
Dessutom bemästrar du flytande svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Om Göteborg Energi
Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

IT-avdelningen, hos Göteborg Energi, har till uppdrag att leverera och förvalta IT-tjänster och intern service avseende IT-stöd till koncernen, så att övrig verksamhet kan fokusera på sin respektive kärnverksamhet. IT-avdelningen, ingår i verksamhetsområde Support. Avdelningen är uppdelad i fyra enheter samt stödjande resurser för administration och licenshantering. Vi samarbetar med verksamheten för att identifiera behov, utföra tjänster och service inom våra områden, samt följa upp resultat och förbättra våra leveranser, såväl i löpande arbete som i projekt och uppdrag.

Ansök idag och bli en del av Göteborg Energi!
I den här processen samarbetar Göteborg Energi med Dfind IT. Vi utvärderar kandidater löpande och rollen kan komma att tillsättas snabbt. Sök därför redan idag via http://www.dfind.se/it/
Vid eventuella frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Robert Weineland på robert.weineland@dfind.se eller via telefon 0729734026 eller Pietro Mattei på pietro.mattei@dfind.se eller via telefon 0702428584

Ort: Göteborg
Uppdragsgivare: Göteborg Energi
Omfattning: Heltid
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Fackliga representanter
Akademikerföreningen Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031-626100

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.