Förvaltningsledare IT Service Desk i Göteborg

Publicerad:
2018-12-13
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Drift
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201187603
Sista ansökningsdag:
2018-12-24
Kontakt:
Robert Weineland
Telefonnummer:
0729734026
Vill du ha en spännande tjänst i ett stabilt företag med stora möjligheter att utvecklas? Vill du vara med och bygga framtidens hållbara Göteborg tillsammans med regionens största företag?

Rollen
En förvaltningsledare IT på SID har god kunskap om verksamhetens behov likväl som teknik och system. Med denna kunskap överbryggar man glappet mellan verksamhet och IT för att utveckla tjänsterna. Förvaltarens uppgift är att tillsammans med övriga förvaltningsledare för verksamheten budgetera och bereda förvaltningsplaner, sköta uppföljning och rapportering av förvaltningens IT-kostnader och avtal, Ansvarar för att leveranser sker enligt kontrakt/avtal med leverantörer inom objektet, Ansvara för att säkerställa användbarheten/tillgängligheten enligt SLA med leverantör, agera beställare mot leverantör och internt vara leverantör av tjänster. Dessutom så skall man kunna täcka för andra förvaltningsledare när behov uppstår.

Primärt handlar det om att säkerställa en effektiv ServiceDesk funktion samt utvecklandet av beställningsformulär. Bistå verksamheten med processtöd och logik.

Vem är du?
Du som söker tjänsten har högskoleutbildning inom IT/systemvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi finner likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet av det aktuella förvaltningsområdet ServiceDesk och Ärendehanteringssystemet ServiceNow samt att du har minst tre års erfarenhet av projektledning eller förvaltningsledning. Du har teknisk förståelse för komponenter inom IT-arbetsplats tjänster som t.ex. klientplattformar, Win10, AD mm. Starkt meriterande är ITIL-cert och PM3 utb. Viktigt för tjänsten är också att hantera kundkontakter, ha helhetssyn, förståelse för verksamhetens behov, planering, uppföljning och av ekonomi och avtal samt genomföra nödvändiga justeringar i planer m.m. Du har god kommunikationsförmåga i svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö. Vidare är du engagerad och teamorienterad och bidrar till effektivisering och förbättring. Du trivs att tillsammans med andra utveckla och hitta lösningar samt att åstadkomma resultat.

Viktiga ledord är samarbete, tillgänglighet, kompetens och proaktivitet samt fortsatt utveckling och effektivisering av IT-stödet för största möjliga affärsnytta inom Göteborg Energi!

Om Göteborg Energi
Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

IT-avdelningen, hos Göteborg Energi, har till uppdrag att leverera och förvalta IT-tjänster och intern service avseende IT-stöd till koncernen, så att övrig verksamhet kan fokusera på sin respektive kärnverksamhet. IT-avdelningen, ingår i verksamhetsområde Support. Avdelningen är uppdelad i fyra enheter samt stödjande resurser för administration och licenshantering. Vi samarbetar med verksamheten för att identifiera behov, utföra tjänster och service inom våra områden, samt följa upp resultat och förbättra våra leveranser, såväl i löpande arbete som i projekt och uppdrag.

Ansök idag och bli en del av Göteborg Energi!
I den här processen samarbetar Göteborg Energi med Dfind IT. Vi utvärderar kandidater löpande och rollen kan komma att tillsättas snabbt. Sök därför redan idag via http://www.dfind.se/it/

Vid eventuella frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Robert Weineland på robert.weineland@dfind.se eller via telefon 0729734026 eller Pietro Mattei på pietro.mattei@dfind.se eller via telefon 0702428584

Ort: Göteborg

Uppdragsgivare: Göteborg Energi

Omfattning: Heltid

Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Fackliga representanter
Akademikerföreningen Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031-626100

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen.
Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.