Head of Application Development i Stockholm

Publicerad:
2018-07-04
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Ledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160039
Sista ansökningsdag:
2018-08-19
Kontakt:
Thomas Bergström
Varför Sweco?
Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet, det vill säga allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus, blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vår framgång förutsätter ett nära samarbete med våra kunder och en stor förståelse för deras behov.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang och vi genomför uppdrag i 70 länder världen över. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.sweco.se

Rollen
Sweco IT består i dagsläget av drygt 200 anställda. Enheten Business IT Solutions med 80 medarbetare ansvarar för utveckling och förvaltning av såväl standardlösningar som egenutvecklade system. I rollen som Head of Application Development kommer du att ansvara för utveckling och förvaltning av de internt utvecklade applikationerna samt de integrationer som finns mot övriga system. Du kommer dessutom att ha ansvar för att driva tekniska utredningar och vägval samt delta i strategiska diskussioner med enhetschef, ledningsgrupp, IT-arkitekter och CIO.

Till din hjälp kommer du att ha ett drygt dussin medarbetare och tillsammans fungerar ni även som ett specialiststöd och länk till övriga team inom Sweco IT. Du har även löpande kontakt med stakeholders i Swecos verksamhetsområden i olika länder. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Business IT Solutions och rapporterar till enhetschefen. I rollen ingår budget och personalansvar med allt vad det innebär i form av planering, uppföljning och kompetensutveckling för dina medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk examen med flerårig erfarenhet från en ledande roll med såväl personal- som budgetansvar. Du är van vid att arbeta i större, gärna internationella, organisationer och har varit delaktig och bidragit vid tekniska förändringsresor i samband med expanderande verksamheter. Du har erfarenhet av att driva utveckling av integrationslösningar och har du dessutom kompetens inom BI-området är det ett plus.

Vi ser gärna att du är en vän av ordning och van att arbeta med processmetodik, förvaltningsmodeller och modern agil utvecklingsmetodik. Du har tidigare drivit större projekt och har erfarenhet av att leda konsulter och externa leverantörer (även offshore).

Som person är du en naturlig ledare och inspiratör som har förmågan att lyfta andra. Du är flexibel och prestigelös samt har lätt för att ta beslut som du sedan vågar stå för. Du använder svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Din huvudsakliga arbetsplats blir på Swecos huvudkontor på Kungsholmen. Du kommer att få vara med på en mycket spännande och utmanande resa i ett globalt och expansivt företag som gör skillnad! Vidare kommer du att arbeta inom ett prioriterat och uppmärksammat område med ett brett kontaktnät som spänner över stora delar av Europa.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Dfind IT. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Bergström thomas.bergstrom@dfind.se mobil 0725-362717 eller Margareta Strandbacke margareta.strandbacke@dfind.se mobil 0725-222275. Ansök om tjänsten via www.dfind.se/it . Vi välkomnar din ansökan senast 2018-08-19.