IT-chef till Medborgarskolan!

Publicerad:
2019-05-24
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Ledning
Specialisering:
IT-chef
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201218790
Sista ansökningsdag:
2019-05-26
Kontakt:
Fredrik Svensson
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.

Medborgarskolan står inför ett spännande utvecklingsarbete där vi vill implementera moderna, kostnadseffektiva digitala lösningar som gör att vi ligger i framkant inom vår bransch. Vi söker nu dig som vill vara med i arbetet med att driva Medborgarskolans strategiska utveckling av IT. Du behöver trivas med att snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete. Vår IT-chef ska kunna knyta IT-funktionen tydligt till affärsnyttan, de strategiska målen med verksamheten och framförallt kunderna och användarnas behov.

Till ditt stöd kommer du att ha fyra medarbetare samt ett nära samarbete med övriga medarbetare inom Medborgarskolans IT-organisation.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att
• På uppdrag av förbundsledningen, i nära samverkan med kansliets ledning och våra åtta självständiga regioner samordna Medborgarskolans strategiska utveckling av IT- och kommunikationsstöd.

• Utifrån verksamhetens behov med deltagare och kunder i fokus, ta fram underlag för strategiska val av system inom IT- och telefoniområdet samt förhandla avtal och genomföra centrala upphandlingar med leverantörer.

• Implementera och utveckla Medborgarskolans nationella IT-strategi i nära samarbete med förbundsledningen och våra regioner.

• Vara en strategisk partner till verksamheten avseende teknisk kompetens.

• Driva utvecklingsprojekt för effektiv IT-användning & digital transformation.

• I samarbete med Marknad och kommunikation utveckla den digitala kommunikationen för att ytterligare förbättra kundupplevelsen.

• Övergripande samordningsansvar för IT-organisationen nationellt inom ramen för Medborgarskolans federativa struktur.

• Personal- och budgetansvar för IT-funktionen vid förbundskansliet.

Du kommer också att ingå i förbundskansliets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samverka för att nå resultat. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en mycket god förmåga att etablera relationer och samarbeten i en komplex organisation.

Du har ett prestigelöst arbetssätt. Erfarenhet från ideell eller annan organisation med federativ karaktär är en merit.

Du har flerårig erfarenhet från ledande befattning inom IT-området med budget- och personalansvar. Du har arbetat med förhandling och upphandling samt utveckling, implementering och uppföljning av IT-strategier.

Vi tror att du har en akademisk bakgrund med inriktning på data- och/eller systemvetenskap.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde snarast.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Varmt välkommen med din ansökan snarast alternativt senast 26 maj, urval och intervjuer sker löpande. Ansökan sker via www.dfind.se/it

För information: Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Svensson på 0733-57 00 71.