IT Drifttekniker till Peab i Ängelholm

Publicerad:
2018-10-08
Ort:
Ängelholm, Skåne län
Kategori:
Drift
Specialisering:
Driftstekniker
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201177612
Sista ansökningsdag:
2018-11-06
Kontakt:
Carolina Jonsson
Telefonnummer:
0725-184202
Peab är ett expansivt och framgångsrikt företag som bygger sin verksamhet kring sina engagerade medarbetare. Peab IT är en organisationsenhet inom Peab Support som levererar IT-relaterade tjänster till Peabkoncernen. Peab IT behöver nu förstärka gruppen Gemensam drift och söker därför en IT Drifttekniker med placering i Valhall Park i Ängelholm.

Dina arbetsuppgifter
Är du en IT Drifttekniker som har svart bälte i nätverk? Då är detta en tjänst för dig!

Som IT Drifttekniker kommer du att ingå i ett driftteam på 12 personer som sköter den centraliserade driften för Peabkoncernen. Här finns även de cirka 1000 servrar som teamet ansvarar för. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för underhåll av datahallar, servers och hårdvara med fokus på nätverk. Du kommer att vara driftansvarig för ett system samt gemensamt ha ansvar för övriga system. Du kommer att vara delaktig i framtagningen av nya lösningar samt utveckling av befintliga funktioner. En del av arbetet består av ärendehantering, felsök i nätverk och SSO-lösningar. Vidare kommer du att ha kontakt med leverantörer och hantera beställning av hårdvara, system, funktioner och olika tjänster.

Din bakgrund
För att vara den IT Drifttekniker som vi söker tror vi att du har minst 3 års erfarenhet som nätverkstekniker eller liknande. Du har goda kunskaper inom TCP/IP och routing och god erfarenhet av att jobba med Cisco. Givetvis är du van att utföra avancerad felsökning och analys i Windows server miljöer.

Dina egenskaper
Vi söker dig som har passion för tekniken och motiveras av att hitta lösningar. Vidare uppskattar vi om du är en nyfiken och positiv person med initiativförmåga som skapar positiva kontakter både internt som externt. För rollen är det viktigt att du är en självgående, prestigelös, social och pålitlig person som har förmågan att prioritera och arbeta lösningsorienterat. Vi ser även att du är en team-player som har stort kundfokus.

Om Peab
Peab är Nordens Samhällsbyggare med 15.000 anställda och en omsättning överstigande 51 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

www.peab.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Peab med Dfind IT. Vid frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Carolina Jonsson på carolina.jonsson@dfind.se eller 072-518 42 02. Vi intervjuar kandidater löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ort: Ängelholm

Uppdragsgivare: Peab

Omfattning: Heltid

Start: Q4 2018/Q1 2019