IT-koordinatorer till Solna Stad! i Stockholm

Publicerad:
2017-05-11
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Användarsupport
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201051647
Sista ansökningsdag:
2017-06-07
Kontakt:
Jessica Nilsson
Vi söker två IT-koordinatorer till Solna Stads IT-avdelning!
Brinner du för service och IT-stöd och gillar att förstå och samordna verksamhetens IT-behov? Då ska du läsa vidare!

Solna stad har en spännande digitaliseringsresa framför sig och behöver nu två till lagspelare till deras IT-avdelning. Som IT-koordinator ansvarar du för några av Solnas åtta förvaltningar och ditt arbete utförs på plats i den dagliga verksamheten hos de användare du ska stödja.

Rollen
Du kommer att ingå i teamet IT-stöd och service, som ansvarar för att med hjälp av driftleverantören se till att tekniken fungerar i vardagen för Solnas alla användare och alla samarbetspartners. Dina arbetsuppgifter kommer att vara inom området problemlösning, handhavandehjälp och logistik. Som IT-koordinator fungerar du som verksamhetsnära IT-stöd och hanterar IT-beställningar och personlig felavhjälpning, samtidigt som du ska förstå- och samordna de IT-behov som varje förvaltning har. Vid behov agerar du även länken mellan användaren och servicedesken hos driftleverantören.

Några vanliga arbetsuppgifter:

 • Rådgivande för förvaltningens staber och ledning i vägvalsfrågor och kanal in till IT-enheten
 • Vid behov organisera och planera för ett enkelt arbetssätt kring service och support
 • Planera och utföra användarsupport på plats
 • Hantera all IT-relaterad beställning och uppsättning av IT-arbetsplatser
 • Ansvara för att alla delar är dokumenterade och att ha koll på din förvaltnings IT-utrustning
 • Mäta, följa upp och genomföra åtgärder för att avhjälpa fel, behov av stöd

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med bred generell IT-kunskap och pedagogisk förmåga, som har arbetat i en liknande roll med koordinering och teknisk support i minst 2 år. Du ska ha erfarenhet av/kunskap inom:

 • Koordinering inom IT
 • Teknisk felavhjälpning i både PC- och Macmiljö
 • Vara van vid att arbeta utifrån uppsatta SLA:er
 • Grundläggande kunskaper om hård och mjukvara, felsökning och installation
 • Grundläggande nätverkskunskaper
 • Stort servicesinne – genom arbete inom service och supportyrke
 • Ordningsam och organiserad. Ha lätt för att sammanfatta och förstå behov
 • Pedagogisk erfarenhet eller dokumenterad förmåga
 • Strukturerad och självgående – positiv och lösningsorienterad
Eftergymnasial IT-orienterad utbildning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt ITIL samt om du har arbetat inom offentlig sektor sedan tidigare.

För den här tjänsten krävs det att du talar och skriver flytande svenska.

Om Solna stad

Solna är en framtids stad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Deras vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig dit. I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Ort: Stockholm

Uppdragsgivare: Solna Stad


Start: Så snart som möjligt

Sista ansökningsdag: 7/6.


I denna rekrytering har Solna Stad valt att samarbeta med Dfind IT, som tar hand om hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta tiffany.nasvall@dfind.se eller jessica.nilsson@dfind.se

Dfind IT är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på IT. Vi jobbar för att andra ska lyckas. Vår målsättning är att våra kandidater hittar det perfekta uppdraget och att våra kunder hittar just den kompetens de behöver. Alla som arbetar hos oss är specialister på IT-kompetens. Vi anställer enbart engagerade människor med rätt attityd som stöder våra värderingar. Vi tror att engagemang och enkelhet är vägen till en bra framtid för våra kandidater och våra kunder - en framtid där vi kan hjälpa fler att lyckas.