IT-projektledare i Danderyd

Publicerad:
2018-06-26
Ort:
Danderyd, Stockholms län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201158715
Sista ansökningsdag:
2018-08-31
Kontakt:
Marcus Grahn
Telefonnummer:
0724501533
IT-projektledare till Danderyds kommun

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

Vill du bli vara med och driva digitala utvecklingsprojekt inom en kommunal verksamhet? Danderyds kommun söker nu en driven IT-projektledare som vill vara med på deras förändringsresa! Läs mer och ansök idag!

Om rollen
Som IT-projektledare på Danderyds kommun kommer du vara en del av avdelningen för digitalisering och utveckling på kommunledningskontoret. I rollen ansvarar du bland annat för att driva allt från mindre uppdrag och förstudier till mer komplexa projekt med verksamheter inom hela kommunen. Du har ett helhetsansvar för att projekten definieras, organiseras, planeras, genomförs och leds så att förväntat resultat uppnås. Uppdragen kan vara av såväl tekniknära som applikationsnära karaktär och även omfatta upphandlingar. Du kommer också att:

• Ta en aktiv roll i inom förändringsledning, så att planerade effekter uppnås
• Arbeta i nära samverkan med kommunens projektkontor och övriga team inom avdelningen
• Driva parallella uppdrag inom kommunen.
• Leda projekt enligt kommunens kommande projektmodell

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har några års erfarenhet som projektledare i en större organisation samt erfarenhet av förändringsledning. Du är intresserad av digital utveckling och har god teknisk förståelse för hur en IT-miljö är uppbyggd samt kring applikationer/informationssystem. Erfarenhet av kravanalys och kravhantering samt kunskap om vanligt förekommande projektstyrningsmodeller är troligare något som du också har med dig. På grund av de många kontaktytor som arbetet innebär behövs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande är relevant teknisk högskoleutbildning (ex. systemvetare eller civilingenjör), kunskap om processanalys, nyttokalkyler samt lagen om offentlig upphandling.

Som person är du nyfiken, utvecklingsinriktad och analytisk. Du gillar att ta initiativ och arbeta mot ett uppsatt mål. Då du till stor del är ute och träffar verksamheten är goda kommunikativa och sociala färdigheter av vikt.

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Du kommer att vara lokaliserad i Danderyd kommuns lokaler i centrala Mörby Centrum, alternativt Djursholms slott.

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här processen samarbetar Danderyds kommun med Dfind IT. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Registrera din ansökan via www.dfind.se/it. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Grahn på marcus.grahn@dfind.se, 0724501533.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.