IT Projektledare till Bodycote i Göteborg

Publicerad:
2017-05-04
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Specialist
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201049050
Kontakt:
Pia Tegnér Rydeving
Bodycote plc är med drygt 190 verksamheter världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och hetisostatisk pressning (HIP).

Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 23 olika länder över hela världen. Vår verksamhet växer såväl organiskt som genom förvärv. Det innebär att vi i Sverige är i behov av nya medarbetare.

Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärligt och transparent beteende. Vi hanterar vår verksamhet där värdeskapande är kärnan i vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som IT Projektledare hos oss har du en bred tjänst med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med både lokala IT-projekt och vara en del av större globala IT-projekt. Arbetet sker både enskilt och i team.

Du har en viktig roll genom hela processen, från planering och uppstart till produktionssättning och ditt ansvar kommer att variera mellan att ibland vara övergripande ansvarig och ibland ansvarig för vissa delar i ett projekt. Hela tiden med fokus att uppdraget levereras inom rätt tid, med rätt kvalité och till rätt kostnad.

Många gånger innebär detta planering av projekt, löpande rapportering till styrgrupper om hur det går i projekten, framsteg, problem och lösningar, planera för och hantera interna och externa projektresurser, utbildning, workshops etc.

Resor i tjänsten förekommer, till en början mest inom Norden men möjlighet kommer senare att finnas till resor i övriga Europa.

Exempel på projekt inom IT du kommer att driva är infrastrukturprojekt, implementations- och integrationsprojekt. Vi har startat en implementering av vårt nya affärssystem varför du kommer att bli ansvarig för en del av den globala utrullningen. Till din hjälp har du en organisation med mångårig erfarenhet.

Din profil
Eftersom arbetet kräver kontakter med både interna och externa intressenter och varierar i komplexitet så är dina personliga egenskaper mycket viktiga.

Vi vill att du har/är:

 • Minst 5 års erfarenhet av att leda och operativt arbeta med flera parallella projekt, helst inom IT/IS-området.
 • Erfarenhet av infrastrukturprojekt och kunskap om tjänstehanteringsprocesser.
 • Kunskap om projektledning, projektmetoder och processer.
 • Kunskap om olika projektstyrningsmodeller.
 • En eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av ERP-implementering och globala utrullningar av densamma
 • Gärna erfarenhet av implementering av Microsoft Dynamics AX.
 • Erfarenhet av att hantera kontakter med leverantörer/partners.
 • En förmåga att vara del av projektteam som är spridda på flera platser
 • Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.
 • Du har B-körkort
För att lyckas i rollen och för att trivas hos oss behöver du ha ett stort engagemang och du tycker om att ta ansvar. Du är nyfiken och flexibel och tycker om att arbeta i team. Du har en god social förmåga och har lätt för att kommunicera kring lösningar och problem. Vi söker dig som stimuleras av att arbeta självständigt i en resultatorienterad organisation med högt tempo och har förmågan att skapa och underhålla långsiktiga relationer. Vi sätter stor vikt vid ditt engagemang och dina personliga egenskaper.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bodycote med Dfind IT. Ansök om tjänsten via dfind.se/it/. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Tegnér Rydeving, pia.tegner@dfind.se (0733 - 573 607). Vi arbetar löpande med urval så ansök så fort som möjligt.

Uppdragsgivare: Bodycote

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid

Keywords: projektledning, IT-Projektledare, IT Project Manager, IT/IS, ERP-implementation, IT Projektledare, MS Dynamics AX