IT-projektledare till Greenfood i Helsingborg

Publicerad:
2017-05-18
Ort:
Helsingborg, Skåne län
Kategori:
Specialist
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201054339
Kontakt:
John Månsson
Telefonnummer:
0722-420117
Vill du arbeta i en innovativ organisation med en affärsidé som bygger på hälsosam mat? Nu finns möjligheten att bli Greenfoods första dedikerade IT-projektledare, om du har några framgångsrika projekt i bagaget och förmågan att göra skillnad vill vi ha din ansökan redan idag!

Greenfood har en stark position inom hälsosam mat i Norden. Detta är t.ex. Picadeli ett bra exempel på med sitt marknadsledande salladsbarskoncept som är mycket uppskattat av både konsumenter och återförsäljare. Gruppen har en omsättning om 3,9 miljarder, cirka 700 anställda med huvudkontor i Helsingborg. Greenfood bildades 2009 och tillhandahåller marknadens bredaste sortiment inom traditionell frukt och grönt, samt ett modernt, hälsosamt och lättillgängligt sortiment. Kundsegmenten består av grossist, detaljhandel, restaurang, hotell och catering. Koncernen innefattar de fyra affärsområdena fresh produce, fresh cut, food solutions, och Picadeli.

Om rollen
Rollen som IT-projektledare inom Greenfood är nyinrättad och rapporterar direkt till IT-chefen, du kommer att ingå i ett team om team om 4 personer som tillsammans ansvarar för gruppens IT-utveckling vad gäller infrastruktur, systemutveckling, integrationslösningar och systemstöd för processer.

Du kommer att agera länken mellan verksamheten och partners vilket innebär allt från system- till processdiskussioner.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ta fram/underhålla projektplaner och supportera involverade i de moment som utförs
  • Se till att aktiviteter genomförs enligt plan och budget
  • Sitta med samt aktivt leda projektmöten med interna och externa resurser
  • Driva frågeställningar som kommer upp under projektet och verifiera att de dokumenteras och adresseras till rätt personer
  • Samarbeta med partners för de tekniska delarna avseende utveckling och utbildning
  • Arbeta operativt i projekt med allt från basdata till processbeskrivningar
  • Förbereda aktiviteter och kvalitetssäkra golive och utrullning
  • Att leda integrationsarbete mellan system
  • Att informera och kommunicera förändringar både intern och externt
  • Rapportera till projektetens styrgrupper
Du kommer att sitta på huvudkontoret strax utanför Helsingborg, ett par resor i tjänsten per år kommer att förekomma, framförallt inom Sverige och på sikt inom Norden och Europa.

Din bakgrund
Du är en van projektledare med runt 5 års erfarenhet av att driva och leda IT-projekt, du förstår verksamhetens behov och hur affären påverkas av dina lösningar. Du drivs av att kunna bidra till företagets utveckling och tycker förmodligen att utmaningar är något som påverkar dig positivt.

Dina tidigare kollegor beskriver dig troligen som engagerad, kreativ, kommunikativ och flexibel.

Du kommunicerar obehindrat på svenska

Varför arbeta här?
Greenfood är en snabbväxande grupp företag som har en tydlig, innovativ och modern affärsidé i en traditionell bransch. Visionen är att möjliggöra en hälsosam kost på ett enkelt, bekvämt och lättillgängligt sätt – exempelvis genom salladsbaren Picadeli som du förmodligen har stött på i din lokala matvarubutik.

Det finns stora möjligheter att påverka företagets framtida IT-miljö då det pågår ett gäng parallella projekt där din insats kommer att vara avgörande. Du kommer att sitta nära affären och ha tillgång till en grupp engagerade key users för allt från försäljning, ekonomi, HR och logistik.

Ansök nu!
I den här rekryteringsprocessen samarbetar Greenfood med Dfind IT, vid frågor kring rollen eller processen kontakta rekryteringskonsult John Månsson på john.mansson@dfind.se eller 0722-420117

Sista ansökningsdag är söndag den 4/6 så sök redan idag! Första steget för intressanta kandidater blir ett personlighetstest som kommer att ligga som grund för urvalet av intervjuer – vid frågor kring detta vänd dig till John Månsson.

Ort: Helsingborg
Uppdragsgivare: Greenfood
Omfattning: Heltid
Start: Augusti 2017

Nyckelord: projektledare, IT-projekt, IT projektledare, IT projekt, project manager, IT project manager