IT-Projektledare till Sweco

Publicerad:
2018-11-14
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Ledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201180324
Sista ansökningsdag:
2018-11-25
Kontakt:
Thomas Bergström
Telefonnummer:
0725362717
Projektledare till Sweco IT’s PMO

Varför Sweco?
Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet, det vill säga allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus, blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vår framgång förutsätter ett nära samarbete med våra kunder och en stor förståelse för deras behov.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang och vi genomför uppdrag i 70 länder världen över. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.sweco.se

Rollen
Sweco IT består i dagsläget av drygt 200 anställda. Verksamheten är uppdelad i ett antal enheter, Business IT Solutions, Engineering IT Solutions, IT Operation, IT Support samt ett Project Management Office, PMO. Större delen av Sweco IT är placerat i Stockholm men har medarbetare i ytterligare sju länder.

PMOs huvudsakliga uppgift är att leda större projekt och program. I takt med Swecos fortsatta tillväxt önskar men nu utöka gruppen av projektledare i PMO’t med ytterligare en driven kollega. Fokus i närtid kommer att ligga på att driva projekt kring de finansiella och HR applikationerna och dess integrationer mot såväl interna som externa system. Din uppgift blir att självständigt planera och genomföra projekt med resultat- och budgetansvar mot styrgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av rollen som projektledare. Du är van vid att arbeta i större, gärna internationella, organisationer. Du är en god kommunikatör och van att leda möten med deltagare från olika intressegrupper, såväl från verksamheten som inom IT-organisationen.

Du är väl förtrogen med applikationer och lösningar inom det finans/ekonomi-administrativa området. Har du även erfarenhet från HR/ERP-system är detta starkt meriterande. Du har arbetat med etablerade projektstyrningsmodeller och har gärna praktisk erfarenhet av ett agilt arbetssätt. Du har en relevant akademisk examen och vi ser gärna att du är IPMA- eller PMI-certifierad.

Sweco IT jobbar med frihet under ansvar varför det är viktigt att du är självgående och ansvarstagande. Du sätter höga kvalitetskrav på både dig själv och din omgivning, med bibehållen ödmjukhet och lyhördhet gentemot dina kollegor. Förändringstakten inom Sweco är hög och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan byta fokus om så behövs.

Du använder svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Din huvudsakliga arbetsplats blir på Swecos huvudkontor på Kungsholmen även om resor kan förekomma. Du kommer att få vara med på en mycket spännande och utmanande resa i ett globalt och expansivt företag som gör skillnad!

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Dfind IT. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Bergström thomas.bergstrom@dfind.se mobil 0725-362717 eller Margareta Strandbacke margareta.strandbacke@dfind.se mobil 0725-222275. Ansök om tjänsten via www.dfind.se/it . Vi välkomnar din ansökan senast 2018-11-25.