IT Sourcing & Vendor Manager till ICA Banken

Publicerad:
2019-04-15
Ort:
Borås, Västra Götalands län
Kategori:
Övrigt
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201215123
Sista ansökningsdag:
2019-06-02
Kontakt:
Pia Tegnér
Telefonnummer:
0733-573607
ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001, har idag över 700 000 kunder, ca 400 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

Vendor Management & Governance är en stödfunktion inom ICA Bankens avdelning Digital Utveckling och IT (DUIT). Uppdraget är att inom områdena inköp, uppföljning av leverantörer, risk, säkerhet, audit och IT processer säkerställa tillgänglighet och kvalitet på de IT-tjänster som är centrala i ICA Bankens kunderbjudande. Samarbete sker med kollegor inom ICA Gruppen i alla ovan nämnda frågeställningar.

Teamet består idag av fyra personer med lång erfarenhet från ICA och ICA Banken. Vi behöver förstärkning och söker nu en IT Sourcing & Vendor Manager till teamet i Borås.

Vi söker dig som är duktig på avtalshantering och brinner för att bygga leverantörsrelationer. I den här rollen får du stort eget ansvar och många spännande kontaktytor inom ICA-koncernen. Din roll innebär både strategisk och operativ leverantörsstyrning.

Rollen innefattar bland annat:

  • Aktivt stödja såväl DUIT som övriga ICA Banken i frågeställningar relaterade till IT inköp, IT avtal och IT leverantörer samt delta eller driva inköpsaktiviteter när så krävs.
  • Tillsammans med relevanta parter såväl inom som utanför DUIT och ICA Banken aktivt driva förbättringsaktiviteter inom vårt ansvarsområde i Vendor Management & Governance.
  • Dagligen bidra till att ICA Banken DUIT har god kontroll och styrning på risker, säkerhet och regelefterlevnad inom vårt ansvarsområde.
  • Delta i uppföljningsarbetet av våra IT leverantörer med fokus på utlagd verksamhet inom DUIT.
  • Bidra till en god informationsspridning och kunskapsnivå såväl inom ICA Banken som där så är relevant, ICA Gruppen i ovan frågor.
Din profil
För att vara den IT Sourcing & Vendor Manager som vi söker tror vi att du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har en god förmåga att samverka med andra, att leda arbetsgrupper och att driva initiativ. Du har talang för problemlösning och att se möjligheter för framtiden. Du har lätt för att läsa, förstå och tillämpa komplexa texter och dokument.

Du har en bra teknisk förståelse och god IT-kunskap. Du gillar att agera på våra snabba puckar, men samtidigt behöver du kunna arbeta strukturerat och processorienterat. I den här rollen vill vi att du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med avtal och leverantörer, både inköp och förvaltning.

Övriga kvalifikationer och sådant du kommer att stöta på hos oss:

  • Erfarenhet av att arbeta i verksamhet under tillsyn och då gärna finansiell verksamhet
  • God kunskap om ICA koncernen och ett sedan tidigare etablerat kontaktnät inom koncernen är väldigt meriterande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar ICA Banken med Dfind IT. Vid frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Pia Tegnér Rydeving på pia.tegner@dfind.se eller 0733-57 36 07. Vi intervjuar kandidater löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Uppdragsgivare: ICA Banken

Ort: Borås

Omfattning: Heltid