IT Specialist - systemarkitektur

Publicerad:
2019-04-23
Ort:
Täby, Stockholms län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Systemarkitekt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201205556
Sista ansökningsdag:
2019-04-29
Kontakt:
Ann-Christine Holmer
Vill du arbeta brett med systemarkitektur; i ett mindre team, ha en central roll, stora möjligheter att påverka och göra skillnad? Kom till oss på Ottobock!

Förutom att arbeta med den tekniska IT-miljön hos oss kommer du också att vara IT sakkunnig i olika verksamhetsprojekt. Du tillhör ett team på 8 st kollegor som sitter i Norrköping, Finland och Holland och du själv är placerad på något av våra kontor i Bergshamra, Stockholm eller i Norrköping. Vi är världsledande på att utveckla, tillverka och prova ut ortopediska produkter för patienter i hela världen.

Har du flerårig erfarenhet av att jobba som systemarkitekt/systemtekniker? Vill du vidare mot en mer verksamhetsnära roll och ägna dig åt kravhantering, IT-design och projektledning - då är det här rätt tjänst för dig!

Du kommer att arbeta med;

  • Design, implementation och förvaltning av IT-miljön såsom verksamhetssystem, servrar, databaser, nätverk och IT-säkerhetslösningar
  • Säkerställa att IT-arkitekturen är kostnadseffektiv och levererar hög prestanda; i samarbete med driftleverantörer
  • Genomföra kravarbete hos verksamheten och omvandla kraven till tekniska lösningar, ex på det kan vara BI-lösningar, samverkansplattformar, etc.
  • Driva och vara ansvarig för olika projekt som involverar verksamhetssystem och IT miljön; ex IT- infrastrukturprojekt och systemlösningar
Din bakgrund;

  • God kunskap om IT infrastruktur och IT-utveckling; t ex servrar, nätverk, databaser och IT-säkerhet
  • Du har kunskap och erfarenhet av teknisk design av hela eller delar av ett IT-projekt eller system; både inom Infrastruktur och systemutveckling inom MS-plattformen
  • Eftergymnasial IT- och/eller teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet och det är meriterande med Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom IT/Datateknik
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Det är meriterande om du har kunskap/förståelse inom Citrix. Har du också arbetat med olika BI-lösningar och/eller Sharepoint tidigare är det också meriterande
Vem är du?
Du gillar utmaningar och är en problemlösare med en förmåga att se helheten. Du är kommunikativ, prestigelös och är bra på att samarbeta, både internt och externt. I din roll är du självgående och har ett stort driv och engagemang. Vidare trivs du med ordning och reda, är analytisk lagt och strukturerad.

Det här är Ottobock
Ett ledande varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Vi erbjuder högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som hjälper människor att återställa och förbättra sin rörlighet och självständighet – Quality for life. Tillsammans med våra koncernbolag Aktiv Ortopedteknik och Respecta tillhandahåller vi proteser, ortoser, rullstolar och ortopediska tjänster till kunder och slutanvändare via fler än 30 ortopedtekniska center över hela Sverige och Finland.

Ottobock har över 630 anställda i Norden och en årlig omsättning på cirka 123 MEUR. Vårt moderbolag, Ottobock Healthcare, är verksamt på 50 marknader över hela världen har en årlig omsättning på cirka 855 MEUR.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sök tjänsten redan idag, dock senast 2019-04-18. I det här uppdraget samarbetar vi med Dfind IT och du är välkommen att kontakta Ann-Christine Holmer | ann-christine.holmer@dfind.se | 070 221 5970.