IT-specialist inom Windows till Migrationsverket

Publicerad:
2018-11-05
Ort:
Norrköping, Östergötlands län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201183381
Sista ansökningsdag:
2018-12-02
Kontakt:
Sebastian Dejler
Vi söker IT-specialist inom Windows till teknikutvecklingsenheten i Norrköping. Är du en hungrig och nyfiken teknikutvecklare som har den rätta personligheten och ett professionellt förhållningssätt? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

På teknikutvecklingsenheten kommer du att arbeta med utveckling av Migrationsverkets infrastrukturmiljö och de plattformstjänster vi bygger på den. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten och som en medlem av Windowsteamet kommer du att ansvara för att Migrationsverkets IT-miljö livscykelhanteras och utvecklas för att vara i teknikens framkant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-specialist arbetar du med att analysera, strukturera, föreslå och implementera den infrastruktur och tjänster som matchar organisationens behov. Du säkerställer att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte och att de plattformstjänster som erbjuds är relevanta. Du bidrar också tillsammans med våra arkitekter i arbetet med att beskriva och utveckla den infrastrukturella arkitekturen.

Med en övergripande kunskap inom IT och teknik samt djupare kompetens kring Microsoft infrastrukturkomponenter (Active Directory, DNS, DHCP, GPO) omsätter du behov från verksamhet och IT till tekniskt hållbara lösningar.

Enheten är uppdelad i fyra kompetensteam och vår infrastruktur och plattformsmiljö är till stor del standardiserad på världsledande produkter. Vår serverplattform är baserad på Microsoft produkter såsom Windows server (2012, 2016), SQL Server, Exchange Server 2016, SCCM och Skype for Business 2015. Vår servermiljö är virtualiserad på VMware.

Personliga kompetenser
Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Krav

 • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • Du har flerårig erfarenhet av tekniskt arbete inom Windowsmiljöer, Microsoft Backoffice-miljöer samt automation.
 • Du kan identifiera, analysera och dokumentera funktionella och icke-funktionella krav samt tillämpa dessa för utformning av IT-lösningar.
 • Du har god förmåga att visualisera, kommunicera och motivera framtagna IT-lösningar.
 • Du har erfarenhet från arbete i stora organisationer
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.
Meriter

 • Du har erfarenhet av och kunskap inom Windows klienthantering, SCCM, Orchestrator, mobilitet, automation eller PowerShell.
 • Du har erfarenhet av metoder, plattformar och verktyg för Continuous Delivery och DevOps.
 • Du har erfarenhet av infrastruktur, IT-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift, systemutvecklingsmiljöer eller IT-säkerhetsarbete i Enterprisemiljöer.
 • Du har kunskaper om styrmodeller som ITIL, XLPM och PM3.
 • Utbildningar och certifieringar inom infrastrukturområdet
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Migrationsverket med Dfind IT. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på 0725-29 06 05 eller sebastian.dejler@dfind.se.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-12-02.