Java-utvecklare i Stockholm

Publicerad:
2018-10-12
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Java-utvecklare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201177250
Sista ansökningsdag:
2018-12-31
Kontakt:
Ercan Bahar
Javautvecklare till KGM
Brinner du för programmering och webbutveckling? Vill du arbeta i en bransch där IT och systemutveckling är direkt avgörande för företagets fortsatta framgång? Tycker du att det vore häftigt om resultatet av ditt arbete ofta kan ses av hundratusentals människor? Då ska du läsa vidare!

Om oss

KGM är en kommunikationskoncern. I vår verksamhet digitaltrycker och kuverterar vi fakturor, kontoutdrag och kundbrev. Förutom det analoga flödet så programmerar vi och distribuerar digitalt i form av e-mail-, sms- och mailsutskick tillsammans med uppladdningar av efakturor och andra kundbrev till internetbanker, samt distribution av dokument till Minasidor applikationer och Digitala brevlådor. Vi har också stöd för att ta hand om eventuella slutkundssvar och återkoppla informationen till våra kunder. KGMs ateljé hjälper med text och form till blanketter, trycksaker, brev, pdf:er, hemsidor och e-mail. All kommunikation, både tryckt och digital, sparas i ett vårt digitala arkiv, DDP, som idag innehåller över 70 miljoner dokument.

Utvecklingen går snabbt i vår bransch samtidigt som det är kunskap om och innovationer inom systemutveckling som blir avgörande för att fortsätta att vara ett framgångsrikt bolag i denna bransch. Vi vill därför nu förstärka vår utvecklingsavdelning med en javautvecklare till vårt kontor i Stockholm.

Tjänsten
Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en social och trevlig miljö. Vi fokuserar på din långsiktiga utveckling, bland annat genom att aktivt försöka ge dig utmanande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med webbutveckling i Java. För det mesta kommer du att arbeta i projekt med utveckling av applikationer som är beställda av våra kunder. Dessa applikationer är unika och skräddarsydda för respektive kund, vilket innebär att du till stor del kommer att arbeta med nyutveckling.

Applikationerna som utvecklas kan antingen vara interna system, exempelvis system för statistik/uppföljning, eller applikationer som utvecklas för någon av KGMs kunder. Kundapplikationerna är unika och skräddarsydda lösningar för respektive kund. Ofta använder kunderna dessa applikationer internt, men det kan också vara applikationer som publiceras offentligt.

Fokus ligger på att utveckla den bakomliggande logiken i applikationerna; oftast utformas designen av en reklambyrå.

I projekten arbetar du ofta tillsammans med en projektledare i nära samarbete med kunden. I vissa större projekt arbetar du även tillsammans med andra utvecklare hos oss. Projekten är ofta relativt korta, från några timmar upp till några månader. Vanligtvis arbetar du i flera projekt parallellt.

Din bakgrund
Vi söker dig som brinner för programmering och webbutveckling. Du har erfarenhet av webbutveckling och kunskaper i Java.

Du skall ha
• Genuint intresse för programmering

• Kunskaper i Java

• Erfarenhet av webbutveckling

Meriterande kunskaper
• Kunskaper i MySQL

• Kunskaper i Spring

• Kunskaper i Linux

• Erfarenhet av Struts2

• Erfarenhet av Maven

• Erfarenhet av Hibernate

Personliga Egenskaper
• Genuint intresse för programmering

• God förmåga till problemlösning

• Förmåga att hantera “tighta” tidsplaner

• Självgående – Förmåga att kunna fatta egna beslut, och att själv ta en vag idé vidare till en applikation

• Prestigelös

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta senior rekryteringskonsult Ercan Bahar ercan.bahar@dfind.se alternativt via telefon: 0722-467409.

Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!