Krav- och testledare till Göteborg Energi

Publicerad:
2019-02-11
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Testare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201187493
Sista ansökningsdag:
2019-02-28
Kontakt:
Robert Weineland
Har du ett stort intresse och erfarenhet inom krav- och testledning? Vill du vara med i arbetet för ett hållbart Göteborg? Då kan detta vara en möjlighet och utmaning som passar just dig!

Rollen
Vi söker nu en Krav – och testledare till en varierande roll inom kravledning och testledning för system, projektleveranser och förvaltningsaktiviteter. Krav och test är ett viktigt kompetensområde för Göteborg Energi som nu står inför stora och strategiskt viktiga projekt, där vi behöver dig. För rätt person finns möjlighet till en ledande roll inom vårt Krav – och testcenter

Dina ansvarsområden innefattar att samla in och definiera krav på IT-stöd både inom nyutveckling och förvaltning. Du är med och planerar och leder tester för att säkra att IT-leveransen möter verksamhetens behov. Du kommer vara med och säkerställa att koncernens krav – och testprocesser samt IT-testverktyg används enhetligt, samt att utbilda nya användare. Fokus är även att kvalitetssäkra projekt- och förvaltningsleveranser innan de rullas ut i produktionsmiljö och till koncernens IT-användare.

Vi tror att du kommer bli framgångsrik i rollen om du har en bakgrund inom krav och test samt arbetat några år med testledning (gärna även kravledning) inom verksamhet och IT. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av acceptanstester. Certifiering inom test (ISEB/ISTQB) och/eller krav (IREB/REQB) är meriterande. Önskvärt är högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Engagemang, driv och förmåga att ta eget ansvar liksom flexibilitet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att trivas och bidra i teamet. Ditt arbetssätt är strukturerat och noggrant, med öga för detaljer och blick för helheten. En god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska är en förutsättning. Du är van att sätta dig in i beställarens vardag och förstå dennes behov.

Viktiga ledord är samarbete, tillgänglighet, kompetens och proaktivitet samt fortsatt utveckling och effektivisering av IT-stödet för största möjliga affärsnytta inom Göteborg Energi!

Om Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

IT-avdelningen har till uppdrag att utveckla och förvalta IT-tjänster och intern service avseende IT-stöd till koncernen, så att övrig verksamhet kan fokusera på sin respektive kärnverksamhet. Vi samarbetar med verksamheten för att identifiera behov, utveckla och utföra tjänster, samt följa upp resultat och förbättra våra leveranser, såväl i löpande arbete som i projekt och uppdrag.

Ansök idag och bli en del av Göteborg Energi!
I den här processen samarbetar Göteborg Energi med Dfind IT. Vi utvärderar kandidater löpande. Sök därför redan idag via http://www.dfind.se/it/

Vid eventuella frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Robert Weineland på robert.weineland@dfind.se eller via telefon 0729734026 eller Pietro Mattei på pietro.mattei@dfind.se eller via telefon 0702428584

Ort: Göteborg
Uppdragsgivare: Göteborg Energi
Omfattning: Heltid
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Fackliga representanter
Akademikerföreningen Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031-626408
Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031-626100

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.