Migration Lead till långt migreringsprojekt i Östhammar

Publicerad:
2018-06-18
Ort:
Östhammar, Uppsala län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201157373
Sista ansökningsdag:
2018-08-12
Kontakt:
Olivia Wijkmark
Till en av våra kunder i norduppland söker vi nu en migration lead med erfarenhet av att driva och leda IT-projekt.
I rollen som migration lead tillhör du IT-avdelningen och arbetar huvudsakligen i ett av avdelningens större projekt som syftar till att effektivisera processer inom företagets underhållssektioner. Som en viktig del i detta ingår harmonisering av aktuella underhållsystem.

Projektet består av ett huvudprojekt och flera delprojekt. Huvudprojektet har som ansvar att samordna delprojekten och säkerställa att hela målbilden uppfylls.

Varje delprojekt har ansvar för att ta fram nya arbetssätt samt verktyg för att de nya arbetssätten ska fungera. I många fall kommer det att kräva nya eller förändrade IT-lösningar. Vart och ett av delprojekten ansvarar även för införandet av det nya arbetssättet vilket bland annat innebär att genomföra utbildningar, detta på de två olika geografiska platserna.

Som Migration Lead blir du ansvarig för att driva ett migreringsprojekt från ett Legacy system in till det gemensamma underhållssystemet som är baserat på SAP. Du ska säkerställa att rätt data blir rätt migrerat vid rätt tidpunkt och med hög säkerhet. I arbetet innebär även kartläggning av krav för lagringen av data samt implementering av dessa regler.

Tjänsten är förlagd till 80-100% med placering i Östhammar. Vi kan i detta fall erbjuda underleverantörsavatal såväl som anställning direkt hos Dfind IT.

Uppdraget starta hösten 2018 och pågår fram till slutet av 2020, då projektet beräknas vara helt genomfört.

Kvalifikationer:
Du som söker bör ha god erfarenhet av att driva och leda projekt inom IT. Det är mycket meriterande om du tidigare kommit i kontakt med processer så som ITIL. Vidare bör du ha kunskaper i SAP.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Omfattning: 80-100%

Sista ansökningsdag: urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Olivia Wijkmark, olivia.wijkmark@dfind.se

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind IT är ett rekryterings- och konsultföretaget som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom IT. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi bland annat webbaserade IT-utbildningar och kompetensutvecklande seminarier.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som IT-konsult.