Mjukvaruutvecklare mot inbyggda system i en framtidsbransch

Publicerad:
2019-02-26
Ort:
Norrköping, Östergötlands län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Systemutvecklare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201204516
Sista ansökningsdag:
2019-03-31
Kontakt:
Martin Rehn
Brinner du för mjukvaruutveckling? Vill du jobba i en framtidsbransch? Vill du dessutom att din utveckling i slutänden ska bidra till en bättre miljö?
Då har vi jobbet för dig!

Chargestorm har sedan 2009 utvecklat laddstationer för elbilsladdning och befinner sig just nu i en expansiv fas och ska därmed utöka utvecklingsteamet med en mjukvaruutvecklare mot inbyggda system till deras kontor i Norrköping!

Din vardag
Du kommer att bli en del av Chargestorm i Norrköping som består av ca 20 medarbetare. Närmare bestämt kommer du att tillhöra mjukvaruteamet som idag består av 4 personer.
Som mjukvaruutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla den inbyggda mjukvaran som finns i Chargestorms laddstationer. Det kommer att handla om utveckling av nya plattformar och features men även förvaltning av befintlig mjukvara som kräver justeringar och anpassningar. Ditt team arbetar i tätt samarbete med hårdvaruteamet för att vara så samspelta som möjligt. I och med att bolaget fick en ny ägare i form av CTEK 2018 så kommer utveckling av nya produkter inom e-mobility bli aktuellt.
Du blir en del av ett team där det är högt i tak och en platt organisation som innebär snabba beslutsvägar och du kommer därför ha stor möjlighet att sätta din prägel på tekniken och produkterna.

Chargestorm flyttar strax till nya lokaler i Norrköping och där skapas en riktigt häftig och trivsam arbetsplats.

Vem är du?
För att jobba som mjukvaruutvecklare på Chargestorm ser vi att du har erfarenhet av:
-Utveckling i C och/eller C++
-Något versionshanteringsprogram som Git eller liknande

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av:
-Embedded Linux
-Git
-Python
-Qt5
-Trådlösa teknologier (WiFi, Bluetooth)
-Kunna läsa och förstå ett elektronikschema

Som person har du ett positivt mindset och ett genuint intresse för tekniken. I och med att du får vara med och påverka produkterna som utvecklas ser vi att du har en nyfikenhet och ett kreativt angreppssätt på problemlösning.

Det här erbjuds du i rollen
Som mjukvaruutvecklare på Chargestorm får du bl.a.:

-Stora möjligheter att påverka
-Bli en del av ett bolag i en framtidsbransch
-Komma in i en spännande fas där man bland annat tar produkter och system internationellt
-Vara med och utveckla produkter och system som på sikt kommer att hjälpa miljön
-Jobba med produkter och system nära användaren

Om bolaget
Chargestorm är Skandinaviens största producent och utvecklare av laddstationer för elbilsladdning, en teknisk pionjär inom området. I denna dynamiska marknad har vi sedan starten 2009 alltid varit lönsamma och växt i snabb takt. Vi utvecklar både hård- och mjukvara i Sverige samt har två fabriker inom en timme från vårt huvudkontor i Norrköping. Vårt mission är att utveckla och tillhandahålla den säkraste elbilsladdningen på marknaden utifrån standardiserade lösningar. Våra laddstationer för elbilar och plugin-hybrider kännetecknas av säkerhet, driftsäkerhet och ett enkelt användargränssnitt.


Vi bygger modernt designade laddstationer med den senaste teknologin och all säkerhet inbyggt i enheterna. Våra laddare används kommersiellt- och privat bruk. Vårt prisbelönta system NanoGrid för lastbalansering och vår molnbaserade tjänst ChargePortal är även de en enormt viktig del av vår framgångssaga. Våra kunder kommer från olika branscher/nischer såsom kommuner, energibolag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, företag, parkeringsbolag och privatpersoner.

Chargestorm är sedan maj 2018 en del av CTEK Group.

Läs gärna mer om Chargestorm på https://chargestorm.se/.

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringen så samarbetar Chargestorm med Dfind IT som är en nischad rekryteringspartner inom IT. Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Rehn på 0708-237509 eller martin.rehn@dfind.se

Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 31 mars.