Nätverkstekniker till Uppsala kommun

Publicerad:
2019-02-19
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201202170
Sista ansökningsdag:
2019-03-04
Kontakt:
Fredrik Svensson
Vill du vara med i vår utvecklingsresa för att möta de moderna kraven på datanätverk i en av Sveriges största organisationer? Du kommer att hantera utmaningar med ett nätverk som utgör en del av grunden i hela kommunens sammhällsservice - skolor, räddningstjänst, stadsbyggnad och mycket mer.

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support.

Vi möter alla kommunens verksamheter i deras dagliga uppdrag och spännvidden är enorm. Inom enheten arbetar vi aktivt med vidareutveckling för medarbetarna och med den bredd av uppgifter som finns inom enheten är möjligheterna att utvecklas inom området goda.

Ditt uppdrag
Vi söker dig med spetskompetens inom nätverksteknik som vill vara med att utveckla och förbättra nätverket för Sveriges största sammanhållna kommunorganisation. Du ska brinna för att utveckla ett stort och komplext nätverk med mycket höga krav på tillgänlighet. Alla kommunens verksamheter är beroende av ett modernt och välfungerande nätverk, allt från brandförsvar till vård- och omsorgsverksamhet.

Du kommer att arbeta i en gruppering med 5 personer, som ansvarar för och hanterar kommunens nätverk. I arbetsuppgifterna ingår arbete med såväl Core-miljö och skalskydd, som lokala LAN och WiFi-miljö. Tjänsten tillhör Infrastrukturenheten, cirka 56 personer, som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 anställda som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

Uppsala kommun har nätverk till cirka 500 adresser som löser behoven av datakommunikation för cirka 13.000 anställda och 20.000 elever i skolorna.

Tjänsten kan komma att omfattas av säkerhetsklassning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning inom nätverksteknik. Det är meriterande om du har certifieringar från Cisco. Vi förutsätter att du har erfarenhet av arbete med och utveckling av nätverksteknik i komplexa miljöer samt mycket goda kunskaper inom LAN/WAN och Core i TCP/IP-nät. Du innehar körkort, minst B-berhörighet och har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Ort: Uppsala

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Varmt välkommen med din intresseanmälan via platsannonsen på dfind.se/it snarast eller senast 3 mars 2019.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Svensson på fredrik.svensson@dfind.se

Fackliga företrädare
Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33

SACO, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, kansli, HR, IT, ekonomi, kvalitet och utveckling och gemensam service samt våra tre hållbarhetsavdelningar. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling

samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Varmt välkommen med din intresseanmälan