Solution Specialist Stordator - till OKQ8 Scandinavia

Publicerad:
2018-12-04
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Teknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201185075
Sista ansökningsdag:
2018-12-14
Kontakt:
Marcus Grahn
Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Då kan rollen som Solution Specialist Stordator vara tjänsten för dig! Vi på OKQ8 Scandinavia befinner oss i en förändringsfas och i din roll kommer du ansvara för vår stordatormiljö som innefattar tjänster såsom kortutgivning, transaktionshantering samt fakturering.

Din roll
Som Solution Specialist har du ansvaret för OKQ8s Stordatormiljö och kringliggande funktionalitet och tjänster. I ett team på två personer inom Stordatormiljön arbetar ni med förvaltning och vidareutveckling, där du även har det operativa ansvaret för att säkra driften enligt verksamhetens krav samt med styrning av externa leverantörer för applikationsutveckling och förvaltning. Vid fel- och förändringshantering säkerställer du att applikationssupporten fungerar enligt etablerade rutiner på ett effektivt sätt. Du arbetar nära andra Solutions Specialist och verksamheten under ditt dagliga arbete.

Vår stordatormiljö är ett av våra kärnområden och i rollen finns stor möjlighet att själv utvecklas och sätta sin prägel på tjänsten och hur ansvarsområdet förändras med tiden. OKQ8 är i startgroparna för att påbörja en resa för att se hur vi ska använda vår stordatormiljö framöver, vilka tjänster vi behöver bygga nya systemlösningar för och hur stordatormiljön kommer att se ut på sikt. Med detta sagt så kan vi lova några händelserika och utmanande år som förhoppningsvis resulterar i en IT-miljö som på ett helt nytt sätt stödjer OKQ8´s affär.

Tjänsten är placerad på vårt nya fina huvudkontor vid Norrtull i enheten Business Solutions och du rapporterar till Manager Business Solutions BANK/BI.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant universitetsutbildning samt några års erfarenhet av en liknande roll inom Stordatorsystem med fokus på kortutgivning, transaktionshantering eller liknande. Troligen har du erfarenhet av att ha jobbat med stordatormiljö i roller som exempelvis utvecklare, team lead eller systemförvaltare. Du är van att verka i gränslandet mellan affär och IT, samt har förmågan att förstå och omsätta verksamhetsbehov till tekniska lösningar. Då du kommer att vara involverad i olika utvecklingsprojekt ser vi att du har kunskap inom agil utveckling- och testmetodik samt arbete enligt ITIL.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du som person är handlingskraftig och lösningsorienterad. Du har förmåga att koordinera och driva flera aktiviteter parallellt. Vi ser även att du är strukturerad, analytisk och gillar problemlösning. Du är noggrann i ditt arbetssätt och arbetar mot uppsatta mål. Rollen kräver goda språkkunskaper inom svenska och engelska.

Din ansökan
Denna rekrytering genomförs i samarbete med Dfind IT. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vid frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Nachtweij på 070-367 52 64 , louise.nachtweij@dfind.se eller rekryteringskonsult Marcus Grahn på 072-450 15 33, marcus.grahn@dfind.se.

Om OKQ8
OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.