Teknisk projektledare med kundfokus till MSC Solutions

Publicerad:
2019-04-25
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Övrigt
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201213975
Sista ansökningsdag:
2019-05-05
Kontakt:
Ebba Hägglund
Vi söker dig som är en erfaren teknisk projektledare, driven och självgående som person, slutför det du påbörjat och har stort kundfokus. I den här rollen kommer du självständigt att driva projekt av varierande storlek inom IT och du ska även trivas med att jobba i konsultrollen.

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst fem års erfarenhet av komplex och framgångsrik teknisk projektledning. Du är van vid att arbeta i- och leda projekt i en agil miljö (ex. Test Driven Development, Continuous Integration). Har någon form av utvecklarbakgrund, ex. i Java eller .NET för att förstå och kunna diskutera med arkitekter och utvecklare på deras språk. Du har lätt för att leda andra människor, entusiasmera och få dem att sträva mot samma mål. Du är social och har lätt för att skapa kontakter med andra människor och har ett stort intresse för tekniken och tycker om att diskutera fram olika tekniska lösningar. Du har universitets- eller högskoleexamen eller annan relevant utbildning.

Som person är du en duktig lyssnare, workshopsledare, teamledare och kan formulera dig både verbalt och skriftligt på engelska och svenska. Du är bekväm med alla de olika arbetsuppgifterna som ställs på dig av beställare, utvecklingsteam, styrgrupp och andra intressenter. Du har ett stort intresse och goda kunskaper om både vattenfallsmodellen och moderna agila utvecklingsmetoder. Du har också erfarenhet från någon av de etablerade projektstyrningsmodellerna som PROPS, Pejl, PPS eller motsvarande metodiker.

Har du tidigare arbetat som Scrum Master eller kravhanterare och har erfarenhet från myndighet, försvar eller privat sektor är det meriterande. Vi ser även att en certifiering inom Scrum är ett stort plus.

Varför jobba här? Hos oss ingår du i en grupp med erfarna IT specialister och du får möjlighet att arbeta i spännande projekt inom såväl offentlig myndighet som privat sektor. Vi tillhandahåller högkvalitativa IT-tjänster och lösningar med tydlig kundnytta och har specialistkunskaper inom projektledning, arkitektur, krav, utveckling, test, systemförvaltning, samt release- och incidenthantering. MSC Solutions är RedHat Partner och starka inom Open Source, Java, Linux, säkerhet och testautomatisering. Vi värdesätter kompetensutveckling varför vi erbjuder våra medarbetare kontinuerliga certifieringar och utbildningar. Vi är det lilla bolaget i en stor IT-koncern med familjär stämning, lång erfarenhet och samlad kompetens. Med andra ord så kommer det du gör att synas. Vi söker dig som kan hjälpa oss förstärka vår kompetens. Vi är en aktiv medlem och sitter i styrelsen i branschorganisationen Open Source Sweden.

Ansökan
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt via denna länk: https://jobb.mscsolutions.se/jobs/175938-teknisk-projektledare-med-kundfokus.

Urval sker löpande. Vid frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryterare Ebba Hägglund på +46734162264, ebba.hagglund@msc.se.