Teknisk Systemförvaltare Active Directory till Peab

Publicerad:
2018-12-06
Ort:
Ängelholm, Skåne län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201177615
Sista ansökningsdag:
2018-12-18
Kontakt:
Carolina Jonsson
Telefonnummer:
0725-184202
Peab är ett expansivt och framgångsrikt företag som bygger sin verksamhet kring sina engagerade medarbetare. Peab IT är en organisationsenhet inom Peab Support som levererar IT-relaterade tjänster till Peabkoncernen. Peab IT behöver nu förstärka gruppen Gemensam drift och söker därför en teknisk systemförvaltare med placering i Ängelholm.

Arbetsuppgifter
Som systemförvaltare för Active Directory (AD) har du förutom en bred teknisk erfarenhet inom IT- infrastruktur också ett stort intresse av förbättringsarbete samt utveckling av funktioner och processer. Arbetet sker i tät kontakt med verksamheten. Du kommer att vara vårt expertstöd och vår kontaktyta inom AD. Följande ingår i uppdraget:

• Fysisk infrastruktur (Domänkontrollanter, AD-siter etc.)
• Samordning GPO:er
• Struktur - OU:n, Grupper
• Samordning, kontaktyta AD-integrationer
• Schemautökningar, hantering fält i AD-konton
• Löpande funktionssäkring av Azure AD
• Underhåll av AD
• Avvikelsehantering
• Administration av Azure AD

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper inom Active Directory (GPO, federationer), samt Scripting med baskunskaper i bland annat Powershell. Du är även duktig på att dokumentera. Erfarenhet av Disaster Recovery arbete är meriterande. Vi ser gärna att du är van att arbeta i projektform och i komplexa IT-miljöer där kund, förbättring och effektivisering är i fokus.

Du har en relevant utbildning i och minst 5 års teknisk erfarenhet inom infrastruktur och Active Directory. Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Som person
Är du lösningsorienterad, drivande och ansvarstagande. Du har god förmåga att prioritera rätt saker och är noggrann i ditt sätt att arbeta. Eftersom du kommer att ha kontaktytor såväl internt som externt så ställs höga krav på din samarbetsförmåga. De problem du ställs inför i arbetet kan vara komplicerade och olikartade vilket därför kräver analysförmåga och kreativitet.

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 51 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.
I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

www.peab.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Peab med Dfind IT. Vid frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Carolina Jonsson på carolina.jonsson@dfind.se eller 0725-184202. Vi intervjuar kandidater löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ort: Ängelholm
Uppdragsgivare: Peab
Omfattning: Heltid
Start: Q4 2018/Q1 2019