Testare till agilt webbteam, Hornstull

Publicerad:
2018-11-06
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Testare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201183879
Sista ansökningsdag:
2018-12-18
Kontakt:
Marcus Grahn
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna på en arbetsplats där IT är en del av kärnverksamheten? Och samtidigt jobba med något som berör hela Sverige? Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling.

Pensionsmyndighetens IT-avdelning utgörs av 270 engagerade och kompetenta medarbetare. I oss får du en arbetsgivare som värdesätter en sund balans mellan arbete och fritid och som strävar efter att utveckla såväl verksamheten som våra medarbetare. Vi finns i ljusa och trevliga lokaler i nära anslutning till Hornstulls t-bana.

I det utvecklingsarbete som pågår runt webb- och mobilapplikationer befinner vi oss mitt i både ett teknikskifte och förändrat arbetssätt. Vårt arbete med systemutveckling inom olika kompetensområden, med test i fokus, har blivit än viktigare för att effektivt kunna verifiera våra utvecklade tjänster.

Arbetsbeskrivning
Som testare hos oss kommer du att arbeta agilt i ett utvecklingsteam med kunniga och trevliga kollegor, där utveckling och test bedrivs parallellt. Teamen jobbar både med nyutveckling och förvaltning av våra system. I testarbetet ingår bland annat planering av tester, test- och testdatadesign, exekvering och uppföljning av tester. Vi har påbörjat ett förändringsarbete för att etablera continous delivery där testautomatisering är ett fokusområde. Strategiskt jobbar vi tillsammans med systemarkitekter och utvecklare för att ständigt förbättra tekniker, arbetssätt och metoder. Syftet är att bland annat att kontinuerligt förbättra vår testautomatisering, korta ledtiden till produktion samt öka effektiviteten i vår testverksamhet.

På IT-avdelningen är vi idag över 50 personer som har test som vår direkta profession på myndigheten och vi bedriver kontinuerligt utbyte mellan våra olika testgrupperingar t ex via gruppöverskidande kompetensnätverk. Vi arbetar med intressanta tekniker och använder verktyg som SoapUI, Selenium, Jenkins och Jira i kombination med egenutvecklade testverktyg.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig testare/testautomatiserare med programmeringskunskaper och stort teknikintresse inom testdomänen och som förstår logiska samband mellan IT-system.

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Minst 2 års erfarenhet inom testområdet
 • God Java-kunskap. Andra programmeringsspråk är meriterande
 • Kunskaper och praktisk erfarenhet inom testautomatisering och eller teknisk test
 • God förståelse för och erfarenhet av krav- och testanalys
Meriterande är:

 • Scriptspråk
 • Linux
 • SoapUI, Jenkins, Selenium, Git
 • SQL
 • Agila metoder
 • Certifieringar inom testområdet, exempelvis ISTQB
Egenskaper
Du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra medarbetare. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av test- och kvalitetsområdet gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är analytisk och du brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på samt att ständigt utveckla testverksamheten. Du jobbar gärna i team för att förverkliga projektets mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
I urvalet använder vi oss av både intervjuer och tekniska tester.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

För mer information
I den här rekryteringen samarbetar Pensionsmyndigheten med Dfind IT. Om du har frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Grahn via e-post till marcus.grahn@dfind.se, eller tel. 072-450 15 33.

Läs gärna också mer om hur det är att jobba på vår It-avdelning: www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Fackliga representanter:

Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14

Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10

Ange diarienummer 2018-109 i din ansökan.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer och urval sker löpande under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag
2018-12-18