Testdriven systemutvecklare till Läkemedelsverket i Uppsala

Publicerad:
2018-04-24
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Systemutvecklare
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201140723
Sista ansökningsdag:
2018-05-13
Kontakt:
Fredrik Svensson
Vill du arbeta med systemutveckling i team och bidra till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa? Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Om tjänsten:
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag samt samverkan både nationellt och internationellt. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov.

Vår enhet består av ett sextiotal medarbetare fördelade på tre grupper:

IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsutvecklingsstöd. Vi söker nu en systemutvecklare med fokus på testning.

Du kommer i din roll som systemutvecklare att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning av olika system på Microsoft-plattformen. Du ingår i utvecklingsteam tillsammans med andra systemutvecklare, kravhanterare, verksamhetsspecialister och testare. Ditt team har ett tätt samarbete med andra grupper inom IT och ofta direkt med användare i Läkemedelsverkets kärnverksamhet. Du kommer att delta i allt från kravarbete till testning och driftsättning. Som utvecklare ansvarar du också för att säkerställa förvaltningsbarheten av IT-stöden och se till att adekvat dokumentation underhålls.

Som utvecklare med testprofil kommer du att parallellt med ditt utvecklingsarbete i team utveckla våra metoder och verktyg för automattestning från enhetstest till system- och integrationstest. Du samarbetar med utvecklare och testare i flera team för att sätta en gemensam teststrategi.

I dina uppgifter ingår bland annat:
- Arbeta med användare och kravställare och omvandla user stories och användarkrav till automatiserade systemtester

- Testa och utvärdera våra system

- Analysera testresultat och förebygga problem på ett strukturerat sätt

- Skapa och underhålla riktlinjer för test som sträcker sig över projekt/applikation/plattform

- Utbilda utvecklare och testare i riktlinjerna

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper. Du har några års erfarenhet av systemutveckling inom .NET och har ett särskilt intresse för testautomation i agila team.

Du har kunskaper i ASP.NET MVC, webb och API-utveckling.

Har du även erfarenhet av Angular, Selenium, Coypu, Entity Framework, Oracle SQL och Visual Studio, Team Services är det en merit. Det är även meriterande om du har arbetat med testdriven utveckling, arbetat i agila team och arbetssätt eller CM/Release-hantering.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. Du har ett utpräglat lösningsorienterat angreppssätt och ser till systemets hela livscykel. Du är en lagspelare med förmåga att samverka med andra och arbeta effektivt i team. Vidare kan du kommunicera med användare på ett icke-tekniskt språk samt har en god kvalitetskänsla liksom en lyhördhet och servicekänsla. Vi tror även att du är kreativ och vill verka för effektiva sätt att hantera det vardagliga arbetet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-05-13

För information:I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Varmt välkommen med din intresseanmälan. snarast eller senast 13 maj 2018.

OBS! Sök tjänsten på Läkemedelsverkets hemsida: lakemedelsverket.se/overgripande/Arbeta-hos-oss/

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Svensson på fredrik.svensson@dfind.se.