Tysktalande Teknisk Projektledare till Pilotfish in Göteborg

Published:
2018-08-07
City:
Göteborg, Västra Götalands län
Category:
Övrigt
Position:
Övrigt
Job type:
Heltid
Job type:
Rekrytering
Reference number:
201162795
Last apply date:
2018-10-01
Contact:
Malin Magnusson
Phone number:
+46705692628
Pilotfish är ett mycket innovativt, miljömedvetet och snabbväxande bolag från Sverige, med fokus på att förbättra kollektivtrafiken. Företaget leder branschens förändring från proprietären leverantörslåsta system till ett ekosystem där standardiserade gränssnitt och leverantörer av systemmoduler är normen. Pilotfish erbjudande består av en öppen, molnbaserad plattform för fordonskommunikation och applikationer för fleet management. Tekniken är baserad på standarder och IT-arkitektur från organisationen ITxPT (Information Technology for Public Transport), och integrerar både standardsystem och äldre icke-standardsystem. Pilotfish vision är att förbättra kollektivtrafiken tills den blir det självklara valet för resande.

Om Rollen
Pilotfish har vuxit mycket på den tyska marknaden och behöver nu en tysktalande projektledare. Din första arbetsuppgift kommer vara att leda och driva ett leveransprojekt för en av våra nyckelkunder i Tyskland. I rollen som projektledare kommer du vidare att arbeta med leverans- och utvecklingsprojekt till våra kunder, både större projekt och mindre pilotprojekt. Projekt genomförs med stöd av agila processer och metoder. Du kommer ansvara för leverans och installation av både hårdvara och mjukvara. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planera, leda och uppnå projektmål med budgetansvar.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning, eller motsvarande, inom teknik eller IT. Vi förväntar oss att du har tidigare erfarenhet av projektledning med rapportering till styrgrupper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med agila processer, metodiker och verktyg för utvecklingsprojekt som exempelvis SCRUM, KANBAN och PRINCE2 (en extra fördel är om du har arbetat med Atlassian Jira). Du har lätt för att förstå kundkrav, diskutera och förhandla med kund och identifiera nya affärsmöjligheter. En hög känsla för service samt att stötta och supporta kunder och kollegor är naturligt för dig.

I denna roll förväntar vi oss att du talar och skriver flytande tyska och engelska. Svenska är meriterande.

Vem är du?
För att trivas och passa in i rollen är du som person välorganiserad, självgående och drivande. Du värdesätter en kultur som präglas av pålitlighet, innovation och öppenhet. Nära kundkontakt är en central del av jobbet. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm med detta och har lätt för att skapa förtroende med både kunder, kollegor och andra samarbetspartners.

Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ha flera bollar i luften samtidigt som du vet hur man prioriterar rätt. I dina tidigare roller har du visat att du har förmåga att planera och organisera arbetsuppgifter och ta ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan. Vidare har du ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt.

Vårt erbjudande
Hos Pilotfish Networks AB har du förmånen att arbeta med trevliga och duktiga kollegor i ett expansivt företag som levererar högteknologiska lösningar och service inom IoT och kommunikation. Tjänsten är placerad i centrala Göteborg. Tjänsteresor förekommer. Ansök redan idag!

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Pilotfish med Dfind IT. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen och intervjuerna pågår löpande.

Registrera din ansökan via http://www.dfind.se/it. För frågor, vänligen kontakta Malin Magnusson 0705-69 26 28, malin.magnusson@dfind.se eller Robert Weineland på 0729734026 eller epost: robert.weineland@dfind.se.