Verksamhetsarkitekt till Läkemedelsverket i Uppsala

Publicerad:
2018-07-18
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Specialist
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201158057
Sista ansökningsdag:
2018-08-31
Kontakt:
Fredrik Svensson
Vill du bidra till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa i rollen som verksamhetsarkitekt? Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Om tjänsten
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag samt samverkan både nationellt och internationellt. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Du som verksamhetsarkitekt är en nyckelperson i vår resa.

Vår enhet består av ett sextiotal medarbetare fördelade på tre grupper:
IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsutvecklingsstöd och vi söker nu en verksamhetsarkitekt till gruppen IT Verksamhetsutvecklingsstöd.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsarkitekt kommer du att arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare för att förstå verksamhetens behov, visualisera verksamheten i process- och informationsmodeller, ta fram nuläges- och målbeskrivningar samt omsätta detta till krav på IT-stöden.

I din roll ingår också att tillhandahålla metoder och riktlinjer för verksamhetsarkitektur och att utveckla verksamheten med IT som möjliggörare med hjälp av dessa metoder och riktlinjer. Du hjälper också till med att inom projekt och förvaltning lyfta blicken från aktuell (och kortsiktig) leverans till helhetsperspektiv för att nå de strategiska verksamhetsmålen. Mycket tid går dessutom åt till rådgivning och information till verksledning, IT-ledning och andra tongivande organ nationella och internationella, myndighetssamarbete samt omvärldsbevakning.

Utbildning och erfarenhet
Du har akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT-området eller inom läkemedelsområdet.

Det är meriterande med erfarenhet från läkemedelsområdet eller närliggande områden samt erfarenhet av liknande roller och ansvar i andra organisationer. Erfarenhet från arbete inom den offentliga sektorn och förståelse för förutsättningar för en myndighetsverksamhet är meriterande. Kunskaper inom informationsmodellering, processmodellering, modelleringsverktyg som Sparx Enterprise Architect är meriterande.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska och vana vid att verka inom internationell miljö.

Personliga egenskaper
Som verksamhetsarkitekt behöver du snabbt kunna förstå verksamheten, ha koll på dess behov nu och i framtiden samt upprätthålla ett helhetsperspektiv. Du behöver gilla och vara bra på att ta fram och kommunicera informationsmodeller, processmodeller, krav och målbilder som på rätt sätt beskriver verksamhetens behov. Att ha en god förmåga att kommunicera med objektägare, chefer, utvecklare och medarbetare inom verksamheten är viktigt i denna roll.

Som person är du analytisk, engagerad, resultatorienterad, systematisk, noggrann och säkerställer att viktig information kommer fram, dokumenteras och kommuniceras. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa dig till vad situationen kräver. Du är tydlig, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ort: Uppsala

Sista ansökningsdag: 2018-08-31

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Enhet: IT

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT och har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Svensson på fredrik.svensson@dfind.se

OBS! Välkommen med din ansökan på lakemedelsverket.se

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se