Vi söker junior Linuxtekniker till Schibsted’s NOC

Publicerad:
2019-03-28
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Drift
Specialisering:
Driftstekniker
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201205769
Sista ansökningsdag:
2019-04-07
Kontakt:
Dennis Wallerström
Som konsult hos oss på Dfind IT får du ett roligt och varierande arbete på några av Stockholms mest attraktiva företag. Som anställd hos Dfind IT kan vi erbjuda dig intressanta uppdrag där du har möjlighet att inte bara bredda din kompetens utan även skaffa dig mer djupgående kunskaper inom ett visst område. Vi kommer ge dig möjligheten till personlig utveckling samt ett rikt nätverk och roliga sociala aktiviteter.

Detta uppdrag är hos vår kund Schibsted Enterprise Technology, där du kommer att ingå i deras NOC-team. Schibsted Enterprise Technology sköter Schibsted koncernens globala IT miljö som består av ca 100 bolag och 8100 användare över hela världen. På E-Tech är de 150 st som arbetar med drift, support, övervakning och vidareutveckling av alla bolagens olika system och applikationer.

Rollen
NOC:en ansvarar för drift och övervakning av IT-systemen för Schibsteds interna kunder, både i Sverige och globalt. Utöver att hantera larm, ärenden, underhåll, optimering och felsökning av applikationer och OS kommer du även att driva mindre projekt för NOC:s räkning, ta emot dokumentation och kravställa gentemot interna systemägare.

Rollen är mycket varierande och passar dig som vill arbeta brett och lära dig mycket om många olika IT-discipliner. Teamet jobbar enligt ITIL och på kvällar och helger agerar du även Incident Manager vid behov.

Schemat är roterande på 6 veckor enligt nedan, ibland förekommer byten eller extra pass vid semestrar/utbildningar/sjukdom:

7 x 06:00-15:30

7 x fripass (vilovecka)

7 x 21:00-06:30

7 x fripass (vilovecka)

7 x 13:00-22:00

7 x fripass (vilovecka)


Din profil

Du kanske driftar dina egna Linux-servrar, i källaren eller i molnet. Du har förmodligen gått IT-gymnasium eller yrkeshögskola och sedan jobbat något/några år som support/servicetekniker inom IT.

Som person är du serviceinriktad, ansvarstagande och har en mycket bra problemlösarförmåga för att på ett bra sätt hantera kritiska problem. Då många förändringar ständigt pågår hos Schibsted är det viktigt att du är flexibel och har lätt för att sätta dig in i nya system och applikationer. Det är viktigt att du brinner för teknik och allt som har med Linux att göra!

Din tekniska kunskap:

Måsten:
- Tycka om att arbeta skiftgång 3-skift.

- Linux servrar (RHE eller annan Distro)

- Självgående och ansvarstagande (man leder ibland inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen för en global koncern med närmare 100 bolag).

- Strukturerad och kunna arbeta med att följa och uppdatera dokumentationen för drift.

- Serviceinriktad och lösningsorienterad för att hantera kritiska problem.

- Lätt för att lära, både interna processer och olika applikationer, många förändringar pågår hela tiden.

Ganska bra på:
- Mac OS, Smartphones (iPhone+Android), nätverk, PC

Förståelse för:
- AD, VMWare, Web

Meriterande:
- Programmering eller scriptning, t.ex. i Bash, Python, PHP, JS (t.ex. Meteor eller Node.js), etc.

För det här uppdraget krävs det att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Ort: Stockholm

Uppdragsgivare: Dfind IT


Start: Så snart som möjligt.

Längd på uppdraget: Löpande uppdrag, heltid.

Vi kommer att ta emot ansökningar och hålla intervjuer löpande. Vid frågor, kontakta dennis.wallerstrom@dfind.se

Om Dfind IT
Dfind IT är ett rekryterings- och konsultföretaget som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom IT. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi bland
annat webbaserade IT-utbildningar och kompetensutvecklande seminarier.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som IT-konsult