Webbutvecklare till Migrationsverket i Norrköping

Publicerad:
2018-07-05
Ort:
Norrköping, Östergötlands län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Webbutvecklare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160645
Sista ansökningsdag:
2018-08-19
Kontakt:
Sebastian Dejler
Vi söker flertalet Webbutvecklare till systemutvecklingsenheterna i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På IT-sektionen arbetar närmare 300 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.

Migrationsverket driver sedan några år tillbaka en satsning på att bli en modern e-förvaltningsmyndighet. Vi ska bland annat införa gemensamma och effektiva arbetssätt för prövningsverksamheten, ett gemensamt ärendehanteringssystem, automatisk informationsöverföring till och från andra myndigheter, elektroniska akter, e-tjänster med mera. Arbetet med dessa delar pågår.

Vi utvecklar vårt agila sätt att arbeta kontinuerligt och just nu provar vi på DevOps i ett av våra team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som webbutvecklare arbetar du i ett team, där du tillsammans med flera andra personer är med och utvecklar Migrationsverkets webbapplikationer. I teamet ingår olika kompetenser såsom kravanalytiker, systemutvecklare och testare.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera och ansvara för systemutvecklingsaktiviteter i projekt och förvaltning. Du deltar i framtagandet av kravspecifikationer samt svarar för att nödvändig dokumentation framställs och uppdateras.

Som webbutvecklare ingår även att delta i leveranser av systemstöd, utföra tester, delta i kontakter med verksamhet, förvaltning samt drift och supportorganisation. Du kommer även att ansvara för produktionssatta applikationer, utföra andra uppdrag inom ditt kompetensområde samt omvärldsbevakning inom området.

Du kan komma att svara för en eller flera specialiseringar inom webbutvecklingsområdet. Vid behov kan det även ingå att ta fram IT-arkitekturen i samarbete med kollegor på enheten. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Personliga kompetenser
Du kan fatta beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard. Du styrs av mål- och resultattänkande i såväl prioriteringar, planering och agerande som i ditt arbete.

Krav

  • Du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom webbutveckling samt behärskar HTML5, CSS 3, Javascript/Ajax och har erfarenhet av CSS- och Javascriptramverk.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.
Meriter

  • Högskoleutbildning inom området webbutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
  • Kunskaper om våra övriga utvecklingskomponenter, exempelvis ReactJS, Bootstrap, Web Services, XML, JSon, SQL, Processmotorer, Single Sign on och säkerhetslösningar, Jira, Eclipse, Applets, Spring framework, JBoss AS och Maven.
  • Kunskap om SiteVision.
  • Erfarenhet av arbetsmetodikerna Scrum och Lean.
  • Erfarenhet av WCAG och hur man bygger tillgänglighet webbapplikationer.
Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-08-19. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.