När du behöver rekrytera nya medarbetare kan du anställa någon direkt. Eller så väljer du att hyra en konsult. Det är en smart lösning när behovet är tidsbegränsat, men det finns också andra fördelar som du kanske inte tänker på.

Ibland är det svårt att veta exakt när ett projekt startar upp eller när konjunkturen svänger vilket gör det allt svårare att planera för framtiden. Inom utveckling och produktion är osäkerheten ofta extra hög. Vi rekommenderar dig därför att ta in en konsult när ni har behov av en specifik kompetens under begränsad tid, vid förändringsprojekt, korta och långsiktiga toppar, anställningsstopp eller i samband med sjukdom eller föräldraledighet. På så vis har du alltid den kompetens du behöver, under den tid du behöver den.

Den bästa medarbetaren kan vara den som inte tänker stanna

Alla känner vi oss väl lite extra entusiastiska när vi är nya på ett jobb. Och för en konsult är chansen stor att den känslan aldrig hinner avta. Dessutom brukar konsulter ha samlat på sig erfarenhet från många olika arbetsplatser, vilket minskar risken att man fastnar i gamla invanda tankegångar.

Vill du hyra en konsult?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att hitta rätt konsult för ert behov. Ring oss på 020 170 70 70 eller fyll i en offertförfrågan så kontaktar vi dig.