Anna Östman är processoperatör och slutade frivilligt när ett stort läkemedelsföretag erbjöd de anställda avgångspaket. Nu är hon dock tillbaka på företaget, men på uppdrag som konsult.

Anna arbetar med produktionsanläggning. Hon är specialiserad på framställning av metoprolotartrat som är en aktiv substans i hjärtmedicin. Tillverkningen är en noggrant kontrollerad process och består av en blandning av pulver och vätskor.

Förutom att tillverka substansen har Anna i uppdrag att projektleda uppdateringen av tillverkningsdokumentet för substansen. Dokumentet ska förbättras och förenklas. Få lär kunna processen bättre än Anna som också har uppdraget att göra utredningar om avvikelser när något har hänt.

– Om det sker ett avsteg ifrån den normala processen ska det dokumenteras. Min uppgift är att utreda vad som gick fel i processen och varför.

Anna älskar sitt jobb och stortrivs med sina arbetskamrater. Produktionen pågår dygnet runt, förutom på lördagar, vilket innebär att hon arbetar fyrskift.

– Fördelen med att vara konsult är att jag kan byta uppgifter och arbetsplats. Fyrskift sliter på kroppen i längden. Då kan jag signalera till min konsultchef att jag är intresserad av något annat där min kunskap inom branschen är till nytta.

Om Anna

Namn: Anna Östman
Ålder: 51 år
Familj: Make, två egna barn och två bonusbarn
Bor: I Trosa
Gör: Processoperatör
Gillar: Skärgårdsturer med båten, utförsåkning, och motionera
Så får jag kul på jobbet:  "Skoja med arbetskamraterna. Jag är nästan aldrig sur."