Det började med att Maria Ojuva 2010 blev uppringd av en före detta studiekamrat som var konsultchef. Hon tipsade om ett jobb.
– Så kom jag in i konsultvärlden som bjudit mig på en stimulerande och omväxlande tillvaro. Att vara konsult på Dfind Science & Engineering är en anställningsform som passar mig perfekt, säger Maria Ojuva.

I grunden är Maria utbildad vid Stockholms universitet och har en magister i analytisk kemi. Efter en fyraårig utbildning och examen 2009 har det blivit en rad jobb i olika branscher. Sedan oktober jobbar hon med kvalitetskontroller på medicinteknikföretaget Thermo Fisher Scientific i Uppsala.

– Just kvalitetskontroll har gått som en röd tråd i min karriär. Från början kom jag in i det jobbet lite av en slump genom att jag som konsult fick erbjudandet att göra kvalitetskontroller på läkemedelsföretag.

Efter att det uppdraget hade tagit slut var det dags för en annan bransch och Maria började jobba på ett färgföretag på Lidingö i Stockholm.

– Jag var med i utvecklingen av nya antifoulingfärger för båtar och lärde mig mycket. Men trots allt kände jag att jag ville jobba i större företag. Via Dfind Science & Engineering fick jag erbjudandet om ett uppdrag hos AstraZeneca och kände att branschen och storleken på företaget passade mig. När jag sen skulle ut i arbetslivet igen efter en treårig föräldraledighet visste jag att läkemedels- och medicinbranschen passar mig allra bäst. Därför tackade jag gärna ja till jobbet som Dfind-konsult på Thermo Fischer Scientific i Uppsala.

Det finns alltid ett nytt jobb

Även om Maria valt att jobba i ett yrke där konkurrensen är stor har hon aldrig oroat sig för att stå utan jobb när ett uppdrag tar slut.

– Jag vet att det alltid finns ett nytt jobb. Det har fungerat hittills och jag är säker på att det fungerar igen. Och skulle det någon gång inte göra det har jag ju min trygghet i anställningen på Dfind Science & Engineering.

Maria är 32 år, har två barn och är mitt uppe i karriären. Just nu är flexibilitet viktigt för att få ihop livspusslet med pendlandet från Danderyd norr om Stockholm till jobbet i Uppsala.

– Just nu passar min anställningsform mig perfekt. Jag uppskattar verkligen möjligheten till omväxling och att få testa och bredda kompetensen på längre och kortare uppdrag. Så småningom funderar jag på att ta ett ytterligare steg i karriären och utveckla mig ytterligare inom mitt yrke. Men var sak får ta sin tid.

Fördel att kunna bolla med konsultchefen

Hon ser det som en stor fördel att ha god kontakt med sin konsultchef och att kunna bolla olika idéer och situationer i jobbet.

– Fördelen är att mina chefer själva är högutbildade experter och vet vad jag talar om. Även om mitt uppdrag är på ett annat företag känner jag mig alltid som Dfind Science & Engineerings ansikte utåt på min arbetsplats, säger Maria Ojuva.