Analytisk Kemist

Publicerad:
2018-11-01
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201179213
Sista ansökningsdag:
2018-11-18
Kontakt:
Philip Svanfeldt
Telefonnummer:
0733434531
Kemist/kemiingenjör/annan naturvetenskaplig inriktning med inriktning mot analytisk kemi samt dokumenterad erfarenhet av olika analytiska metoder.

Kandidaten måste ha:
• God erfarenhet av HPLC

• God vana att dokumentera sitt arbete

• God vana att granska analysrapporter/rådata

• God vana vid att planera sitt eget arbete

• Stark kommunikativ förmåga, muntligen som skriftligen

• Bra kunskaper i engelska

• Datorvana vad gäller instrumentstyrning och MS-Office förutsätts

Det är meriterande om kandidaten har:
• Vana att arbeta i kvalitetssäkrad miljö så som GMP, GLP eller liknande

• Arbetat på QC- eller analysutvecklingslab

• Arbetat med metodutveckling inom HPLC

• Vana av felsökning av HPLC (instrument och data)

• Arbetat med analyser av naturprodukter

• Erfarenhet av analystekniker för storleksbestämning av partiklar eller karakterisering av ytor så som t.ex. dynamisk ljusspridning

Personen kommer att ingå i gruppen Analytical Development, AD, som i sin tur ingår i Product Development, PD. Fokus ligger på att analysera prover inom ramen för studier från produkt- och processutvecklingsprojekt där majoriteten av proverna är från stabilitetsstudier och processkarakteriseringar. Konsulten kommer vara del av en liten grupp med ansvar för att med flera olika metoder analysera och rapportera de prover som kommer in. Tonvikten kommer ligga på rutinartat arbete men eftersom proverna kommer från utvecklingsprojekt ställs stora krav på förståelse och förmåga att anpassa analyserna därefter. Det finns också många inslag av problemlösning, speciellt inom HPLC. Arbetet kommer innebära ungefär lika delar laborativt arbete och resultatsammanställning/rapportering.

Som person söker vi någon med hög ansvarskänsla som är driven, självgående och strukturerad. Eftersom Novavax AB är ett litet bolag ställs mycket stora krav på flexibilitet och stresstålighet. Det är en klar fördel om personen har förmåga att se detaljer samtidigt som han/hon kan överblicka komplexa system och förstå hur detaljerna påverkar helheten.

Arbetsgivare: Dfind Science & Engineering

Plats: Uppsala

Omfattning: Heltid med fastmånadslön. Omgående snart. Beroende på Din profil kan en prov/tillsvidare- eller visstidsanställning komma i fråga. Ambitionen är ett långsiktigt perspektiv med goda chanser till förlängning efter de 6 initiala månaderna som uppdraget omfattar.

Sista ansökningsdag: 2018-11-11. Första urvalet sker 25 okt.

För mer information: Philip Svanfeldt, 0733434531, philip.svanfeldt@dfind.se

Om Dfind
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har Du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden. Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.