Ansök

Har du en funktionsnedsättning och har särskilda behov vid ansökan? Klicka här

Ja tack, jag vill ha nyhetsbrev med tips och inspiration om jobb och karriär från Dfind!
Jag samtycker till att mina personuppgifter registreras och behandlas för att hantera registreringen/ansökan i enlighet med gällande Integritetspolicy och i övrigt i enlighet med lag. Läs mer om vår integritetspolicy här

Du söker jobbet nedan

Avfallsingenjör till Solna stad

Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Miljö, kemi & energi
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201045959
Har du erfarenhet och ett genuint intresse av drift och utveckling inom avfallsområdet? Vill du bidra till Solna stads mål om en avfallshantering med bästa möjliga resursutnyttjande och minsta möjliga miljöpåverkan? Då kan du mycket väl vara den vi söker!

Solna stad står inför många stora förändringar och växer rekordsnabbt. För att möta förväntningarna hos solnaborna utvecklas staden snabbt. I Solna växer flera nya stadsdelar fram där Arenastaden och Hagastaden kanske är mest kända som ett par av Europas största och mest komplexa stadsbyggnadsprojekt. Som avfallsingenjör får du möjlighet att vara med och påverka Solna stads utveckling.

Om tjänsten:
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill bidra till att förbättra stadens avfallshantering. Tjänsten omfattar såväl hushållsavfall, miljöfarligt avfall som förpacknings- och tidningsinsamling. Som ansvarig beställare av avfallshanteringstjänster arbetar du strukturerat med entreprenörsstyrning, avtalsuppföljning och upphandlingsarbete. Du kommer arbeta med stadens långsiktiga arbete och utveckling av avfallshantering med mål, planer och åtgärder kopplade till stadens avfallsplan. Arbetet sker i tät dialog med entreprenörer, medarbetare och solnaborna.

Kvalifikationer:
Du har en akademisk utbildning eller motsvarande inom miljö eller avfall. Du har goda kunskaper i avfallsfrågor och god kännedom om de generella lagrum som styr en kommunal verksamhet. Du har körkort och en hög it-mognad. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta i en kommun eller annan politisk styrd organisation. Du har en god stilistisk förmåga och behärskar svenska språket mycket väl både i tal och skrift.

För att lyckas i arbetet tar du initiativ, arbetar mot uppsatta mål, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Ditt språkbruk är vårdat, enkelt och begripligt, och du har god dokumentationsvana.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du är samverkansorienterad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt dagliga arbete. Du tar ansvar och har ett gott omdöme. Du ser förbättringspotential i verksamheten och bidrar gärna till att vidareutveckla ditt eget, gruppens och förvaltningens och stadens arbetssätt.

Uppdragsgivare: Solna stad

Ort: Solna

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 28 maj 2017, urval görs löpande.

För information: Rekryteringskonsult Jenny Davidsson, jenny.davidsson@dfind.se mobil 070-544 82 38

Fackliga representanter:

• Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48

• Mauritz Jokela, Sveriges ingenjörer, mauritz.jokela@solna.se, 08-746 13 50

• Jenny Bäck, Naturvetarna, jenny.back@solna.se, 08-746 35 37

Om Solna stad:
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, god samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Med närheten till Stockholm innerstad är Solna stad en av Sveriges mest dynamiska och expansiva regioner där staden nu gör extra satsningar på 20 miljoner till stadsmiljö. Välkommen till Solna stad!