Ansvarig för Förpackningsutveckling till Swedish Match

Publicerad:
2019-01-15
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
FoU & produktutveckling
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201156582
Sista ansökningsdag:
2019-01-27
Kontakt:
Nadja Bergman
Till Swedish Match Research & Development i Göteborg söker vi nu en förpackningsutvecklare som vill vara med och driva utvecklingen av företagets produkter och processer framåt. Du erbjuds ett betydelsefullt och stimulerande arbete i ett företag som kännetecknas av värderingarna Kvalitet, Innovation, Passion och Ägarskap.

Rollen som ansvarig för förpackningsutveckling är en del av avdelningen Projects, Packaging & Engineering Development. Här arbetar du i hela utvecklingskedjan från idé till färdig produkt. Du är med och driver arbetet kring utveckling och framställning av nya innovativa förpackningar samt i arbetet att vårda och utveckla befintligt sortiment. Det är en bred roll i nära samarbete med Marknad, R&D, Inköp, Teknikutveckling och Produktion samt med leverantörer och andra externa experter.

Arbetsuppgifter:

  • Projektledning av förpackningsutvecklingsprojekt
  • Driva / delta i tvärfunktionella projekt och bidra till projektgenomförandet utifrån specialistområdet förpackning
  • Hålla sig uppdaterad i företagets system och processer relaterade till innovation samt delta i processer för vidareutveckling av dessa
  • Utveckla förpackningsidéer och identifiera förbättringar utifrån konsumentinsikter, omvärldskunskap och interna och externa krav
  • Kontakter med leverantörer angående kvalitet, leverans och ekonomi samt
  • Granska och kommentera bevakade ärenden inom förpackningsområden samt representera Swedish Match i utformningen av nya förpackningspatent
Rekryterande företag: Swedish Match North Europe AB

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Vem är du?
Vi söker dig som trivs i en organisation där det finns stora möjligheter att påverka och ta eget ansvar. Detta är en roll med många tvärfunktionella kontakter så gillar du att skapa relationer och jobba nära andra funktioner tror vi att du kommer att trivas. Du är naturligt nyfiken och har ett genuint intresse för området vilket gör att du kan skapa engagemang och driva produkterna framåt. Du har förmågan att kunna kombinera ett kreativt tankesätt med ett strukturerat arbetssätt. För att lyckas i rollen tror vi att du är målinriktad och kan jobba självständigt samt har tidigare erfarenhet av förpackningsutveckling och förpackningskonstruktion samt vana av att verka i rollen som projektledare. Du behöver även ha hög beställarkompetens då mycket av vårat utvecklingsarbete sker i tillsammans med externa partners.

Din Bakgrund
Minst 5 års arbetslivserfarenhet
Teknisk högskoleutbildning inom industriell design, kemi, maskin eller liknande
Projektledarerfarenhet
Datorvana – MS Office applikationer
Kännedom om cad-program så som SolidWorks eller liknande
Materialkunskap främst inom polymera material men även inom andra materielområden så som cellulosabaserade material
Kännedom om gällande- och kommande lagstiftning rörande material/livsmedel samt miljömässiga aspekter
Svenska och engelska i tal och skrift

Organisations-/företagsbeskrivning:
På Swedish Match är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Hos oss värnar vi om möjligheten att arbeta med frihet under ansvar. Vi lägger stor vikt vid att våra anställda skall ha en bra balans mellan arbete och fritid och att vi skall trivas tillsammans. Vi sitter centralt i lokaler vid Gullbergsvass med utsikt över älven.

Swedish Match är en global koncern med ett brett sortiment av marknadsledande varumärken inom produktområdena snus, moist snuff, andra tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt tändprodukter. Koncernen hade 2016, 5070 medarbetare och en försäljning uppgående till 15 551 MSEK. Europe Division ansvarar för tillverkning av rökfria produkter, utveckling av nya produkter och produktportföljen samt har affärsmässigt ansvar i Sverige och Norge. Läs mer på www.swedishmatch.com. Fabrikerna i Kungälv och Göteborg är certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

För information: I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Dfind Science & Engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Nadja Bergman 072-9889828. Välkommen med din ansökan via www.dfind.se/science-engineering.

Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Sista ansökningsdag: 2019-01-27. Urval kommer att påbörjas under mitten av Januari.