Automationsingenjör i Höganäs

Publicerad:
2018-04-09
Ort:
Höganäs, Skåne län
Kategori:
Produktion & processteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201137720
Sista ansökningsdag:
2018-04-30
Kontakt:
Karolina Andersson
Telefonnummer:
0705-73 66 13.
Vill du vara del av innovation, arbeta med grön energi och vara med och driftsätta Cortus Energys första anläggning? Läs då vidare. Cortus Energy bygger just nu sin första kommersiella anläggning i Höganäs och söker en kompetent Automationsingenjör, som ska automatisera processen och jobba nära tillsammans med processteamet samt kunna bidra till att optimera den och framtida anläggningar världen över.

Tjänstens innehåll:
Vi söker dig som vill kombinera din erfarenhet inom automation och el med Cortus Energys miljövänliga energilösning. Cortus Energy har utvecklat den patenterade Woodroll-teknologin, där ren energigas produceras genom förgasning av biomassa. Nu finns behovet av en kunnig Automationsingenjör som i nära samarbete med processlaget ska automatisera processen. Det innefattar att ta fram effektiva lösningar för styrning, säkerhet och processövervakning. Målet är att optimera förgasningsprocessen genom förbättringsarbete utifrån analysdata. Det i sin tur möjliggör en effektiv validering av testning, säkerhet, kapacitet och kvalitet i processen. Efter denna inledande period, som uppskattningsvis kommer att vara 12-18 månader, kommer du att vara en del av projekteringsteamet som är baserade i Kista och får möjlighet att arbeta där minimum 1-2 dagar i veckan för att föra kommande projekt framåt.

Kvalifikationer:
Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning och 5 års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden som, projektering, processutveckling och säkerhet. Vidare önskar vi att du har kunskap inom system som Siemens PCS7 eller ABB 800xA. Du ska ha förståelse av processindustrin och arbetat med processreglering då du är en viktig del av den kontinuerliga förbättringen av processen. Du använder svenska och engelska i tal och skrift obehindrat.

Det ses som meriterande om du har erfarenhet av arbete som elingenjör/elektriker.

Vi tror att du är en flexibel och lösningsorienterad person som kan arbeta med flera projekt samtidigt. Du är målmedveten och har ett härligt driv. Den tekniska förståelsen och intresset är såklart en viktig del av din personlighet och vi tror att du har ett bra analytiskt tillvägagångssätt.

Uppdragsgivare: Cortus Energy

Antal tjänster: 1 st

Ort: Höganäs/Stockholm

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

I denna process samarbetar Cortus Energy med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson 0705-73 66 13.

Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så visa ditt intresse så snart du har möjlighet.

Välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:

Cortus Energy är ett ungt och dynamiskt företag som tillhandahåller förnybara energilösningar som bygger på den patenterade WoodRoll®-tekniken. WoodRoll® är en unik och banbrytande teknik för grön energi baserad på förgasning av biomassa. Bolaget har idag en testanläggning i Köping. Samtidigt är man i byggfas av den första kommersiella anläggningen, 6 MW energigas, i Höganäs, Skåne. Woodroll® producerar energigas med en hög renhet.

Cortus Energy AB (http://www.cortusenergy.com/index.html) är ett företag med 20 personer anställda som tillhandahåller förnybar energi till kraft-, industri- och fordonsapplikationer. Genom den kostnadseffektiva Woodroll-teknologin, förgasning av biomassa, levereras ren och förnybar energi genom anläggningar på plats. Cortus Energy AB har sedan starten 2006 vunnit flertalet priser för Woodroll-tekniken och företaget har som mål att bli den ledande leverantören av ren energi. Större delen av marknaden ligger i Norden, EU, Japan samt Nordamerika och man ser stor potential i att även expandera i Sydafrika, Indien, Brasilien och Kina.

Sökord: Automationsingenjör, civilingenjör, process, styrsystem, elingenjör, Siemens PCS7, ABB 800xA, elingenjör