Automationsingenjör i Sala

Publicerad:
2019-01-04
Ort:
Sala, Västmanlands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201181244
Sista ansökningsdag:
2019-01-29
Kontakt:
Katarina Eken
Telefonnummer:
072 237 33 87
Metso erbjuder dig en arbetsplats där du som automationsingenjör får jobba med varje projekt ifrån idé till idrifttagning hos kund. I den här tjänsten får du möjlighet att arbeta med avancerade konstruktioner inom området för mineralbearbetning. Metso är en av Sveriges största aktörer inom området för mineralbearbetning och förädling.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att tillhöra avdelningen Mining and Construction Technology och ingå i ett team på tolv personer. Dina närmaste kollegor är medlemmar i engineering teamet, projektteamen samt produktansvariga. Till vardags kommer du att samarbeta med kollegorna i frågor som rör bland annat design och tekniska lösningar. Detta är en blandad roll där tyngden framförallt ligger på automation, det är en fördel om du är bekväm inom elingenjörsrollen. Du kommer framförallt jobba med:

  • Utveckling / kundanpassning av PLC / HMI programvaror för de olika produkterna.
  • Funktionstest av styrskåp, FAT.
  • Idrifttagning hos kund (vilket innebär resor i tjänsten max 25 % av tiden). Här får du även tillfälle att utbilda kund på plats.
  • Vara delaktig i hårdvarudesign av styrskåp
Kvalifikationer
Du som trivs här har en bakgrund som automationsingenjör och mår bra i en miljö där du får samarbeta med många olika människor från olika delar av världen. För denna tjänst krävs det att du har:

  • Kunskaper inom PLC programmering (Allen Bradley, Siemens S7-1500, TIA portalen)
  • Kunskaper inom respektive HMI (Human Machine Interface) system
  • Högskole/Universitets examen inom automation eller el.
Utöver detta är det meriterande med kunskaper inom:

  • Design i AutoCad eller Elmaster
  • Arbetslivserfarenhet inom liknande industri.
  • Kunskaper inom elingenjörområdet till exempel styrskåp.
Du trivs i denna tjänst om du är en lagspelare som tycker om ett nära samarbete med dina kollegor och kunder. Vi erbjuder dig ett intressant arbete med en mix av att arbeta på kontor, el-lab och ute i världen hos kund. Du trivs här om du känner dig bekväm med många kontaktytor och har en problemlösningsorienterad inställning.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Metso
Metso är en ledande aktör inom tillverkning av maskiner inom mineralbearbetning området. Hos Metso finns det goda möjligheter till att utvecklas internt och ta ditt nästa kliv i karriären. www.metso.com www.twitter.com/metsogroup

Sista ansökningsdag: 2019-01-29, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Metso har i denna rekrytering valt att samarbeta med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten kontakta Katarina Eken, katarina.eken@dfind.se eller 072 237 33 87.

Rekryteringsprocessen
Urval och telefonintervjuer görs de närmsta veckorna efter att ansökningarna har inkommit. Därefter bjuds de mest relevanta kandidaterna in till intervju. I våra rekryteringsprocesser genomgår även relevanta kandidater tester i form av personlighet och problemlösningstest. Innan beslut om anställning görs referenstagning.