Automationsingenjör till Alingsås Kommun i Alingsås

Publicerad:
2018-04-18
Ort:
Alingsås, Västra Götalands län
Kategori:
Produktion & processteknik
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201138529
Sista ansökningsdag:
2018-05-06
Kontakt:
Gabriella Albertsson
Telefonnummer:
0730-781687
Vill du vara med och skapa system som gör skillnad för samhällsviktig infrastruktur? Har du erfarenhet av att bygga upp och sköta drift av styrsystem? Trivs du i en roll med hög påverkansgrad och vill ta ansvaret för att modernisera styrsystemen på avloppsreningsverket och vattenreningsverket? Då bör du söka denna rollen hos Alingsås kommun!
Alingsås kommun söker en automationsingenjör för att bygga upp ett nytt styrsystemen på avloppsreningsverket med tillhörande pumpstationer samt drifta befintligt system på vattenverken. Rollen är ny och du får bidra med din automationskunskap i om- och tillbyggnadsprojekt samt arbetsleda entreprenörer. Din påverkansgrad gällande exempelvis val av system och arbetssätt är hög och du är ett stöd för operativ driftpersonal gällande frågor kring styrsystem och instrumentering. Vid behov utbildar du också driftpersonalen i frågor rörande styrsystemens funktion. Du ansvarar för ändringar och uppdateringar i befintliga system samt för att det finns relevant och uppdaterad dokumentation kring styrsystem och instrumentering. Arbetet är både i kontorsmiljö och ute på anläggningarna. Beredskap kan förekomma i tjänsten.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-05-06, urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

För information: I denna rekrytering samarbetar Alingsås kommun med Dfind. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Gabriella Albertsson, gabriella.albertsson@dfind.se 0730-781687

Kvalifikationer:
Högskoleingenjörsutbildning inom automation, styr och reglerteknik alternativt en utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av kvalificerat arbete inom processautomation.

Rollen kräver erfarenhet av att utföra felsökning, felavhjälpning och programmering av automationssystem i produktions- och processmiljö. Du har även erfarenhet av att föreslå, genomföra och dokumentera ändringar i automationssystem.

Tjänsten kräver kunskaper inom nätverksteknik och industriell kommunikation. Tidigare arbete med SCADA-system och erfarenhet av installationer i EX-miljö i enlighet med ATEX-direktivet samt kunskaper om NIS är meriterande.

Det krävs att du är en kreativ medarbetare som har lätt för att samarbeta och samverka med övriga yrkeskategorier i VA-organisationen. Du behöver även kunna arbeta självständigt och ha förmåga att prioritera/planera det egna arbetet.

Vi utgår från att du är van att använda dator i din vardag och kan tillgodogöra dig kommunens IT-verktyg samt att du har lätt för att uttrycka dig väl på Svenska och Engelska i tal och skrift.

Det är meriterande med beställarkompetens och erfarenhet av upphandling till kommunal verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort klass B är ett krav

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. VA-avdelningen tillhör Tekniska förvaltningen och ansvarar för att leverera och utveckla vatten- och avloppstjänster till nuvarande och kommande kommuninvånare och verksamheter. Vi består av 26 medarbetare som arbetar med planering och drift av tre avloppsreningsverk, 5 vattenverk, ledningsnät, pumpstationer, reservoarer och tryckstegringsstationer. VA- avdelningen består av ett kompetent och generöst gäng som delar med sig av sina kunskaper och lär av varandra.