Avdelningschef Byggavdelningen, Stadsbyggnadskontoret

Publicerad:
2019-05-24
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201214113
Sista ansökningsdag:
2019-05-26
Kontakt:
Martina Berg
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Arbetsbeskrivning
Som Avdelningschef på Stadsbyggnadskontorets byggavdelning arbetar du på uppdrag av Stadsbyggnadsdirektören och ingår i Stadsbyggnadskontorets ledningsgrupp. Tjänsten innebär fullt personal-, ekonomi-, och verksamhetsansvar för drygt 90 personer fördelade på fyra enheter.

Avdelningen arbetar med handläggning enligt Plan och bygglagen, tillsyn, strandskydd samt andra frågor som rör förändringar i stads- och landskapsbilden.

Nu söker vi en avdelningschef med uppdrag att leda och fortsätta att utveckla hela avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker en modig, beslutskraftig och utvecklingsorienterad ledare. Du är en person som vågar ta ställning, är duktig på att prioritera och som med stort engagemang kan driva avdelningens utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du har vana av att arbeta med strategiska frågor inom verksamhetsutveckling och har kompetens inom bygglov, tillsyn och detaljplanering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning.

Du har högskoleutbildning inom arkitektur eller annan relevant utbildning. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och vi ser gärna att du har varit chef över chefer i en politiskt styrd organisation. Vidare har du erfarenhet av personal-, arbetsmiljö-, ekonomi- och budgetansvar och har tidigare varit del av en ledningsgrupp.

Genom ett coachande förhållningssätt inspirerar och leder du avdelningen till att bidra till god stadsutveckling. Du är bra på att ge konstruktiv feedback och stöttar dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas utifrån sin profession. Du har förmåga att utveckla och etablera effektiva arbetssätt samt att skapa god struktur som ett led i att uppfylla avdelningens mål och uppdrag. Som chef för en avdelning som träffar kunder både i tidiga skeden och precis före utförande behöver du ha en fingertoppskänsla för kunders behov och ett stort mått av kundempati.

Med detta sagt tror vi att du är en entusiasmerande, lyhörd och tydlig person som blir en viktig och värdefull kollega i vår stadsbyggnadsledning.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

För information: I den här rekryteringen samarbetar Göteborgs Stad med Dfind Science & Engineering. Har du rätt profil uppmuntrar vi dig att inte vänta med din ansökan utan skicka in den snarast då intervjuer och urval görs löpande. För mer information, kontakta rekryteringskonsult: Martina Berg 072-706 42 32 martina.berg@dfind.se

Dfind Science & Engineering ingår idag i Randstadkoncernen, världens största HR-serviceföretag. Den 1 juni byter Dfind Science & Engineering namn till Randstad Engineering och Randstad Life Sciences. Vi behåller dock vår organisation och inte minst vår starka specialisering mot teknik och naturvetenskap inom det som blir Randstad Engineering och Randstad Life Sciences.

Fackliga företrädare:
Agneta Krantz Vision 031-368 16 30

Helén Thomasson Saco 031-368 16 77