Avfallsingenjör i Ekerö

Publicerad:
2018-08-09
Ort:
Ekerö, Stockholms län
Kategori:
Miljö, kemi & energi
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201163449
Sista ansökningsdag:
2018-09-02
Kontakt:
Peter Janson
Telefonnummer:
072-5883223
EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

TEKNIK- OCH EXPLOATERINGSKONTORET är organiserat under kommunstyrelsen och tekniska nämnden och har därigenom en aktiv del i det övergripande planeringsarbetet som sker inom kommunen. Teknik- och exploateringskontoret ansvarar för områden inom mark och exploatering, kommunens gatu- och vägnät, utemiljö samt avfallshantering.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning:
Ditt uppdrag som avfallsingenjör är att tillsammans med kollega inom renhållningen ansvara för avfallsverksamheten i Ekerö kommun. Du ska även medverka till att utveckla Ekerös avfallshanteringssystem så att det blir hållbart och lätt att göra rätt för våra medborgare. Tjänsten innebär samarbete med en rad olika intressenter såsom t ex. medborgare, entreprenörer och fastighetsägare. Arbetet innebär även upprättande av miljörapporter och andra utredningar inom området. Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete med kommunens kontaktcenter Ekerö Direkt och projektet för matavfallsinsamling. Tjänsten innebär också arbete med ekonomi, uppföljning, kommunikation, upphandlingar, anläggningsarbeten, avfallsplan, lokala föreskrifter, miljöstyrande taxa, detaljplaner m.m.

Vi erbjuder ett fritt arbete med stort ansvar där du får möjlighet att påverka hela avfallsverksamheten från stort till smått. Vår organisation är liten och flexibel. Viktigt i arbetet är att du får saker gjorda, är strukturerad och trivs med att ha många järn i elden. Vi ser utbildning och nätverkande som viktiga delar i en framgångsrik avfallshantering. Därför kommer vi att erbjuda detta när du kommit in i rollen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom, miljö-, avfall eller annan teknisk inriktning från avfallsbranschen. Du har ett stort intresse för miljö- och avfallsfrågor och vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper, god uttrycksförmåga i tal och skrift, handlingskraft och förmåga att driva projekt. B-körkort är ett krav.

För information:
I denna rekrytering samarbetar Ekerö kommun med Dfind Science & Engineering. Sista ansökningsdag är 2:a September 2018. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Peter Janson, 072-5883223.

Tillträde: Efter överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt:
Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetsmiljö.