Chef inom Produktteknik och Utveckling till Lantmännen Aspen

Publicerad:
2019-04-24
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201211036
Sista ansökningsdag:
2019-04-28
Kontakt:
Karolina Zingmark
Lockas du av att arbeta med specialanpassade bränslen i ett företag som är världsledande inom sitt område? Vill du utvecklas inom produktutveckling och samtidigt ha personalansvar och coacha ditt team framåt? Då kan detta vara nästa utmaning för dig!

Lantmännen Aspen befinner sig i en spännande fas med vidare expansion inom smörjmedel och specialbränsle och söker nu en erfaren ledare till avdelningen Produktteknik & Utveckling. Rollen innebär ett personalansvar för fem erfarna medarbetare och tillsammans kommer ni att utveckla, verifiera och validera nya och befintliga bränsleprodukter. Som chef för gruppen förväntas du att planera, styra och leda gruppens resurser men också aktivt projektleda produktutvecklingsprojekt med stöd från övriga medlemmar i gruppen. Arbetet innebär bland annat att:

- leda avdelningen och dess medarbetare
- leda avdelningens tekniska utvecklingsarbete av nya och befintliga produkter
- ansvara över Aspens Kem-lab och Motor-lab
- stödja Aspens organisation med teknisk produktkunskap
- ingå i företagets ledningsgrupp och vara avdelningens språkrör mot övriga bolaget

Din utmaning som chef blir att föra gruppen och dess medlemmar framåt så att ni tillsammans som team kan skapa produkter som marknaden efterfrågar.

Tjänsten är på heltid och placerad i Hindås, strax utanför Göteborg.

Uppdragsgivare: Lantmännen Aspen AB

Ort: Hindås, strax utanför Göteborg

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning kemi. För att lyckas i rollen har du tidigare erfarenhet av ledarskap och är van vid projektledning och att arbeta i projektform. Du har mångårig erfarenhet inom produktutveckling, gärna inom petrokemi och du har tidigare erfarenhet av att sitta i en ledningsgrupp. Flytande engelska och svenska i både tal och skrift är ett krav liksom god datorvana. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom bränsle- och oljeindustrin, samt erfarenhet av att arbeta med småmotorer.

Som person är du organiserad och trivs med tydliga processer och strukturer. I en ledande befattning uppfattas du som lugn och trygg i dig själv och du utövar ett coachande ledarskap där du ser till både individen och gruppen. Du är en drivande person som är kommunikativ, lyhörd och tydlig mot dina medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Information: I den här rekryteringen samarbetar Lantmännen Aspen med Dfind Science & Engineering. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Karolina Zingmark, 076-130 75 44 karolina.zingmark@dfind.se

Sista ansökningsdag: 2019-04-28. Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Om Lantmännen Aspen: Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Lantmännen Aspen är en svensk världsledande producent av specialanpassade drivmedel. Varumärket Aspen erbjuder miljöanpassade bränslen för de flesta bensindrivna småmotorer inom allt från trädgårds- och skogsarbete, till båtliv och motorsport. Huvudkontoret i Hindås utanför Göteborg rymmer såväl forskning och utveckling som produktion, distribution, marknadsföring och försäljning. Aspen har cirka 50 anställda och finns representerade i 22 länder. För mer information läs mer på www.aspen.se