Design Engineer till Autoliv i Vårgårda

Publicerad:
2018-10-02
Ort:
Vårgårda, Västra Götalands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201176277
Sista ansökningsdag:
2018-10-21
Kontakt:
Patrik Artman
Telefonnummer:
0733-434589
Vill du vara med och rädda liv? Har du några års erfarenhet som konstruktör inom plast och plåt? Har du dessutom ett stort driv och en vilja att jobba i projekt i en internationell miljö? Då har vi jobbet för dig.

Som Design Engineer på Autoliv kommer du att arbeta i en utvecklande miljö med högt tempo och stort eget ansvar.

Genom att utveckla morgondagens skyddssystem för dagens och morgondagens fordon arbetar Autoliv för att rädda liv! I rollen som Design Engineer ansvarar du för att konstruktionen av komponent och produkt, i detta fall förar- och passagerarairbag, uppfyller gällande krav rörande prestanda, kvalité och kostnader.

Du får en nyckelroll i kundprojekt och arbetar i ett core-team tillsammans med teknisk projektledare, projektingenjör och produktionstekniker. Ni arbetar enligt den gemensamt satta planen för att ta projekt från ide till prototyp och testning hela vägen fram till beställning av produktionsverktyg och överlämning till serieproduktion.

Kvalifikationer:
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har en Högskole- eller civilingenjörsexamen inom mekanik samt erfarenhet av konstruktionsarbete.

Du har goda kunskaper i CAD-verktyget CATIA V5. Du har även kunskap inom konstruktion av plastkomponenter och förståelse för materialegenskaper. Det är även meriterande med konstruktionserfarenhet inom plåt.

Som person: är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du är nyfiken och är en god problemlösare som kan omsätta goda idéer i praktiken. Du är kommunikativ och har bra förmåga att uttrycka dig.
Eftersom rollen involverar många kontaktytor är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar en öppen dialog. Du har stort tekniskt intresse och du vill ständigt utveckla både din och dina kollegors färdigheter och kompetens. Dessutom trivs du att arbeta både självständigt såväl som i team. Du är beredd att anta en personlig utmaning och villig att utvecklas med och inom företaget.

Autoliv arbetar i en internationell miljö därför är goda kunskaper i både svenska och engelska viktiga för att lyckas i rollen.

Autoliv värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Vårgårda

Sista ansökningsdag: 2018-10-21

Urval och intervjuer kommer att ske löpande Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Autoliv med Dfind Science & engineering. Vid frågor om tjänsten eller företaget är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Patrik Artman, 0733-434589. Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev via www.dfind.se/science-engineering/

Organisations-/företagsbeskrivning:
Autoliv är en internationell välkänd aktör inom bilbranschen och ligger i framkant med utveckling och produktion av säkerhetssystem för personbilar. Våra produkter räddar cirka 30 000 liv varje år och vi är just nu inne i en spännande utveckling där framtidens bilar bli mer och mer autonoma. Autolivkoncernen är global och finns i alla världsdelar.