Drifttekniker till fastighetsbolag i Uppsala

Publicerad:
2018-06-29
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Bygg, anläggning & fastighet
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201159416
Sista ansökningsdag:
2018-08-06
Kontakt:
Jenny Davidsson
Telefonnummer:
070 544 82 38
I den här rollen är du en specialist med ansvar att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Det innebär att du i sitt dagliga arbete säkerställer att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar.

Vi förväntar oss att du genomför felavhjälpande underhåll samt felsökning och reparationer och löser uppkomna felanmälningar på egen hand eller via entreprenör. Du analyserar samt föreslår åtgärder och medverkar vid genomförandet av åtgärderna och sköter den dagliga kontakten med hyresgäster samt håller dem uppdaterade vad som händer i våra fastigheter i samråd med Drift- och säkerhetschefen.

Vid akutsituationer och serviceanmälningar vidtar du åtgärder så att driftstörningar och skadeverkan minimeras för hyresgäster och fastighetsägare. I det dagliga arbetet använder vi olika IT-stödsystem. Du är delaktig i utförande av budget- och underhållsplanering gällande den tekniska delen.

Du kommer att utföra kvalificerat underhåll i lokaler och på fastigheterna i övrigt där gränsdragningslistan tillämpas. I tillämpliga delar är du delaktig i det systematiska brandskyddsarbetet och du medverkar även vid myndighetsbesiktningar samt åtgärder till följd av besiktningarna.

Du ansvarar för att allmänna utrymmen (inomhus) är i representativt skick och

utför kontroller av drifttjänster, service- och tillsynsavtal samt myndighetsbesiktningar mm tillsammans med drift- och säkerhetschefen. Du ska vara behjälplig vid HGA och kommer att delta i projekt för underhåll och utveckling av fastigheten och dess installationer.

Det administrativa arbetet består av beställningar, felrapportering och elektronisk fakturahantering. Tjänsten är direkt underställd Drift- och säkerhetschefen.

Omfattning: Heltid, Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid bolagets huvudkontor i Uppsala. Tillträde snarast.

Sista dag för intresseanmälan: I den här rekryteringen samarbetar Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag med Dfind Science & Engineering. Sista dag för intresseanmälan är 2018-08-06, urval och intervjuer kommer att påbörjas vecka 32.

För mer information: Kontakta Jenny Davidsson: jenny.davidsson@dfind.se eller 070 544 82 38. I och med att det är semestertider kan svar dröja.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning Drift och Underhåll, Fastighetsteknik eller Styr och Regler. Det är önskvärt om du har minst 5 års erfarenhet av dessa. Du har dokumenterad spetskunskap inom någon eller flera av de tekniska disciplinerna el, kyla, värme, energi-/driftoptimering eller styr- och reglersystem.

Utbildning i Heta Arbeten samt kännedom om Systematiskt Brandskyddsarbete är ett krav. Erfarenhet av byggnader med komplexa system alternativt köpcentrumfastigheter är meriterande.

Du har erfarenhet från drift, skötsel och underhåll av kommersiella fastigheter samt erfarenhet av liknande befattningar inom fastighetsbranschen, byggsektorn eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från felsökning av fastighetsbaserade system och energieffektiviserande projekt.

Du har erfarenhet från relationsskapande arbete med mycket kundkontakt och du är van IT-användare då fastigheterna till stor del är datoriserade.

Grundläggande kunskaper i Officepaketet och kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Körkort för personbil (B-körkort) är önskvärt för befattningen. Stor vikt kommer vid rekryteringen att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Företagsbeskrivning:
Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag är ett allmännyttigt fastighetsbolag som ägs av Uppsala kommun. Bolaget förvaltar köpcentrum, kontor och bostäder inom Uppsala kommun, bland annat Gottsunda Centrum. Läs mer om vår verksamhet på uppsalafastighets.se