Enhetschef för Vatten- och Avloppsavdelningen

Publicerad:
2019-01-11
Ort:
Klippan, Skåne län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201189739
Sista ansökningsdag:
2019-01-29
Kontakt:
Emelie Lanner
Telefonnummer:
072-9733382
Har du några års erfarenhet av en ledande position inom Vatten och Avlopp och nu redo för ditt nästa kliv i karriären? Vill du vara med på vår resa och samtidigt få möjligheten att utvecklas och växa inom Klippans kommun? Just nu finns en möjlighet att bli en del av Klippans kommuns Vatten- och Avloppsavdelning som inom de närmaste åren står inför stora och spännande utbyggnadsutmaningar. Hos oss sitter du nära beslutsfattarna och i din roll har du stora möjligheter att påverka de beslut som påverkar din avdelning. Låter det här som en spännande utmaning? Ta då chansen och sök tjänsten som Enhetschef för Vatten- och Avloppsavdelningen!

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
Vatten- och Avloppsavdelningen består idag av 15 medarbetare vilka du får personalansvar för. Som enhetschef kommer du att ansvara för driften och underhållningen av våra anläggningar, dvs våra vattenverk, pumpstationer, reningsverk och vårt ledningsnät. Ditt uppdrag blir att med tilldelade resurser leda och driva ditt team framåt för att tillsammans nå uppsatta mål. Ditt arbete genomsyras av en strävan efter att förbättra lönsamheten och att nå de uppsatta målen för avdelningen Vatten och Avlopp. Du ansvarar för att arbetet utförs enligt de lagar, kollektivavtal och föreskrifter som finns och att och de interna rutinerna följs. Du ser även till att planeringen av arbetet gällande underhåll och nybyggnad samt felavhjälpning av Vatten-och Avloppssystemen i Klippans kommun sker med fokus på en hög kvalitet. I din roll kommer du även att få möjligheten att utveckla och förbättra de rutiner och processer som finns idag.

Kvalifikationer:
För den här rollen söker vi dig som har en högskoleingenjörsutbildning med valfri inriktning. Du har erfarenhet av arbete inom Vatten och Avlopp alternativt från anläggningsbranschen och du är van vid att arbeta med arbetsmiljöfrågor. Svenska behärskar du flytande i såväl tal som skrift och engelska har du goda kunskaper i. För att vara aktuell för den här rollen krävs det att du har några års erfarenhet av ledarskap och personalansvar. Körkort B är ett krav.

Vi ser en stor fördel om du har erfarenhet och vana av omläggningsarbete inom Vatten och Avlopp samt även erfarenhet av arbete med Vatten och Avlopp i annan kommunal verksamhet. Har du dessutom vana av att ta fram trafikavstängningsplaner är det ett stort plus. En teknisk bakgrund inom kemi och kunskap kring pumpar/mekanik/flödesstyrning av reningsprocesser värderas högt liksom tidigare erfarenhet av Geosecma eller ArcGIS. Har du i dina tidigare ledande positioner även haft budgetansvar ses det som starkt meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara ordningsam och en mycket god planerare. Du är en strukturerad och analytiskt lagd person med ett stort kvalitetstänk. Vidare är du lyhörd och en god lyssnare och du har lätt för att skapa kontakter. Ledarskapet du driver är av coachande karaktär där du på ett positivt sätt vägleder dina medarbetare till att nå de för gruppen uppsatta målen.

Uppdragsgivare: Klippans kommun

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Klippan

Sista ansökningsdag: 29/1

För information:
I denna rekrytering samarbetar Klippans kommun med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emelie Lanner 072-973 33 82, emelie.lanner@dfind.se. Välkommen med din ansökan via https://www.dfind.se/science-engineering.

Om Klippans kommun:

Klippans kommun, som är en del av Familjen Helsingborg, är en naturskön plats i Nordvästra Skåne. Goda kommunikationer till såväl Helsingborg som Kristianstad samt möjlighet till härliga naturupplevelser gör kommunen attraktiv. Vi är ca 17 000 invånare och har under de senaste åren ökat i antal. Klippans kommun är den största arbetsgivaren på orten. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil och det gör oss till ett smart val. Inom Klippans kommun arbetar cirka 1500 medarbetare med att ständigt förbättra livskvaliteten för våra invånare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommuninvånare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: ”Klippan - en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!” Varje dag gör vi skillnad och det är vi stolta över. Vi verkar inom en rad olika områden såsom skola, vård, omsorg, vattenförsörjning, samhällsplanering, samt skötsel av gator och parker.

Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation. Att våra medarbetare ska trivas här är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun.

Vi vill ha motiverade, engagerade och friska medarbetare som mår bra på sin arbetsplats. Genom att aktivt arbeta med hälso- och friskvårdsarbete tror vi att motivationen, intresset och det egna ansvaret för hälsa och välbefinnande ökar. Medarbetare i Klippans kommun har rätt till friskvårdsbidrag. Vi har också en Personalförening som verkar för fritidsaktiviteter för våra medarbetare inom områden som trivsel, kultur, motion och friskvård. I Klippans kommun gäller rökfri arbetstid. Läs mer om oss på www.klippan.se

Sökord: Enhetschef, Vatten och Avlopp, VA, Klippans kommun, Vattenverk, Reningsverk