Enhetschef vatten- och avloppsreningsverk till Marks Kommun i Mark

Publicerad:
2018-09-04
Ort:
Mark, Västra Götalands län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201114054
Sista ansökningsdag:
2018-10-07
Kontakt:
Gabriella Albertsson
Telefonnummer:
0730-781687
Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Arbetsbeskrivning: I din roll ansvarar du för att tillsammans med dina kollegor säkerställa att kommunens vatten- och avloppsanläggningar drivs så optimalt som möjligt. Du ska även säkerställa en långsiktig strategi/funktion för anläggningarna. Din dag kommer att variera, du förväntas vara synlig i verksamheten samtidigt som du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder två olika grupper på totalt tretton personer, som driftar och utvecklar vattenverk och avloppsreningsverk med tillhörande anläggningar (ej rörnät).

Du ansvarar för planering, rutiner, drift- och underhåll inom din enhet. I ditt arbete ingår att se till att gällande lagstiftning följs, både vad gäller verksamheten och personal. Du genomför även vissa upphandlingar för din verksamhet. Du ingår i ledningsgruppen inom sektor Teknik där ni tillsammans arbetar för ett bra samarbete inom kommunens olika förvaltningar.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap inom teknisk driftverksamhet med fördel inom VA-branschen eller processindustrin. Du har en relevant eftergymnasial teknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Meriterande är om du har högskoleutbildning inom relevant område, eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Du har ett coachande ledarskap där du är engagerad och lyhörd. Du är lösningsorienterad, kommunikativ och strukturerad i ditt arbetssätt. Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är prestigelös.

Du har god datorvana och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-10-07

För information: I denna rekrytering samarbetar Marks kommun med Dfind Science & Engineering. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gabriella Albertsson på 0730-78 16 87. Ansök via www.dfind.se.

Fackliga kontakter för tjänsten är

Vision, Birgitta Swedblom 0320-217048

SACO, Carl Eliasson 0320-217020

Organisations-/företagsbeskrivning:

Inte vilken kommun som helst!

Mark är en attraktiv kommun med flera små och medelstora orter som alla präglas av gemenskap. Här värnar vi om varandra och vår livskvalitet. Strax utanför storstaden lever vi i harmoni med naturen.

Kinna är vårt administrativa och kommersiella centrum. Kommunen har 34 000 invånare och hos oss arbetar cirka 3 100 personer. Det innebär att Mark är en medelstor kommun med Borås, Göteborg och Varberg på bekvämt pendlingsavstånd. De tider då de flesta börjar och slutar sitt arbete för dagen går täta buss- och tågturer.

På Teknik- och serviceförvaltningen arbetar vi med allt från vatten, avlopp, avfall, till gator, vägar och parker. Vi arbetar också med kommunens interna service med allt från kost, städ och lokaler, till administration, fakturor, inköp/upphandling och löneadministration. Verksamheten är indelad i fem verksamhetsgrenar samt en ledningsfunktion. Förvaltningen har cirka 350 medarbetare och arbetar i nära samarbete med övriga förvaltningar till gagn för både omgivande samhälle som kommunens interna liv.

Kommunen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och har ett starkt fokus på utveckling. Det är även inriktningen i din roll. Ditt nya jobb ska göra skillnad – du ska vara med att forma och utveckla Marks kommun till en framgångsrik kommun. Här är det med andra ord läge för det goda livet! Läs gärna mer om kommunen på www.mark.se