Entreprenöriell utvecklingsingenjör inom process!! i Sollentuna

Publicerad:
2018-10-18
Ort:
Sollentuna, Stockholms län
Kategori:
Livsmedel
Specialisering:
Livsmedel
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201149962
Sista ansökningsdag:
2018-10-28
Kontakt:
Peter Janson
Telefonnummer:
072-5883223
Vill du vara med på en spännande resa i ett företag som satsar på produktutveckling och nya applikationer av sina nuvarande produkter. Har du samtidigt erfarenhet av processindustrin och intresse för produktutveckling så kan det här vara en chans till en ny utmaning för dig!

Jästbolaget söker nu en utvecklingsingenjör till utvecklingsgruppen. Rollen innebär att du både driver och arbetar i projekt inom produktutveckling genom att skapa, expandera och vidmakthålla ett kontaktnät med potentiella samarbetspartners som forskare, universitet eller idékreatörer. I din roll ingår det att implementera nya produkter i produktionen genom hela processkedjan samt säkerställa fortsatt tillverkningsstabilitet.

Som utvecklingsingenjör ansvarar du även för att driva förändringsarbete inom produktion som t.ex. utredningar, rationaliseringar, effektiviseringar och kvalitetsutveckling. I egenskap av expert på områden kring torkning, indunstning och separering blir din roll också att bidra med processteknisk support. Du driver produkt- och processutveckling på ett kostnadseffektivt sätt och ger förutsättningar till Produktionen att producera jäst av godkänd kvalité till rätt kostnad.


Kvalifikationer:
Du är högskole- eller civilingenjör inom kemiteknik, bioteknik, biokemi eller motsvarande. Du har industriell erfarenhet av processteknisk produktion. Du har också erfarenhet av att leda projekt, samt har erfarenhet av att arbeta med automatiserade processer i en verksamhet som omfattas av höga kvalitetskrav.

För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta, då du har flera olika kontaktytor inom verksamheten. Du är samtidigt självständig och kan driva ditt egna arbete framåt. Du är strukturerad, noggrann och kommunikativ. Du har en förmåga att skapa kontakter och affärsmöjligheter med både industri och akademi, i Sverige och utomlands samt har intresse för industriella tillämpningar och har förmåga att driva projekt från idéstadium till genomförande.

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: 2018-10-28

För information: I den här rekryteringen samarbetar Jästbolaget med Dfind Science & Engineering, för frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Peter Janson 072-588 32 23. Ansök via dfind.se/science-engineering

Organisations-/företagsbeskrivning:
Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.